Last news in Fakti

10 Декември, 2022 21:35 12 431 24

ФИФА започна разследване срещу Меси и Мартинес

  • лионел меси-
  • емилиано мартинес-
  • футбол-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022-
  • фифа

След края на срещата Меси и Мартинес си позволиха да коментират работата на рефера, а звездата на ПСЖ открито каза, че ФИФА не трябва да допуска такива съдии на подобен етап на Световното

 ФИФА започна разследване срещу Меси и Мартинес - 1
Снимка: БГНЕС

ФИФА образува дисциплинарно дело срещу Лионел Меси и вратаря Емилиано Мартинес за обидни коментари по адрес на съдията Антонио Матеу Лаос, съобщава "Ел Мундо Депортиво".

"Гаучосите" победиха Нидерландия в 1/4-финалите на Мондиал 2022 (2:2, след дузпи - 4:3), като испанският рефер показа 15 картона в мача - рекорд на световни първенства.

След края на срещата Меси и Мартинес си позволиха да коментират работата на рефера, а звездата на ПСЖ открито каза, че ФИФА не трябва да допуска такива съдии на подобен етап на Световното. Ще бъдат разгледани и инциденти, възникнали по време на мача. Става въпрос най-вече за неспортсменското поведение на Леандро Паредес, който умишлено ритна топката към пейката на съперника, провокирайки меле между играчите, След мача пък той и Николас Отаменди подигравателно отпразнуваха отстраняването на Нидерландия след изпълнението на дузпи.

Решението ще бъде взето до ден-два, тъй като още във вторник, 13 декември, Аржентина ще играе с Хърватия на полуфинал.

Според запознати е малко вероятно Меси и превърналия се в герой Емилиано Мартинес да пропуснат полуфинала с Хърватия, но ако се появят още прегрешения на двамата покрай двубоя с Нидерландия, те може да изгорят за по един мач.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    49 15 Отговор
    Ще гледат да прецакат Аржентина! ЛГБТ са много отмъстителни.
  • 2 Пръц

    48 10 Отговор
    Аржентинците бяха провокирани от съдията ,който даде “смущаващо” необяснимо продължение от цели 10 минути ,макар че нямаше прекъсвания на играта. Европейски съдия свири за Европейски отбор.Що ФИФА не назначи Азиатски рефер?

    Коментиран от #4

  • 3 един човек

    33 24 Отговор
    За какво протестират? Съдията свири в полза на Аржентина- даде им несъществуваща дузпа, всяко докосване до Меси, го свири фаул.
  • 4 10 минути даже бяха малко

    27 18 Отговор

    До коментар #2 от "Пръц":

    Правилно даде 10 минути, имаше 6 смени, всяка смяна е една минута, плюс дузпа, която отне две минути, плюс още един гол на холандците, плюс две спирания за контузени.Аржентинците бавеха всячески играта.

    Коментиран от #7, #20

  • 5 Стоян Александров

    37 8 Отговор
    Съдията беше под всякаква критика. Прави са футболистите. Те имат право да критикуват. Бутат Франция здраво към финала...ВАР се използва само за определени отбори и ситуации. Срещу Франция ВАР НЯМА. Днес също не повториха за две дузпи ситуации. Имаше поне една 100 % дузпа за Португалия, 100%. Световното е ЧИСТА ИЗМАМА. Дори коментаторите Ни не коментират това, силно впечатление ми прави. ТОТО и ИЗМАМА Е СВЕТОВНОТО....
  • 6 тренер

    33 6 Отговор
    Брей, брей гейлобито във Фифа е бясно, че поредните лентички 🌈 отлетяха!
    А както всички знаем "Съдията, съдията... П....!
  • 7 Пръц

    33 6 Отговор

    До коментар #4 от "10 минути даже бяха малко":

    Абе,Испанчето нямаше да свири края на мача докато Холандците не изравнят.Всяка седмица се играят мачове за първенства из Европа идентични на това мачле ,но продълженията са не повече от 5—6 минути.Пак казвам,ФИФА да назначава рефери от други континенти да се спазва правилото за неутралитет а не по Шуро—Баджанашка линия.
  • 8 Циник

    42 9 Отговор
    Съдията беше абсолютно неадекватен и само раздаваше картони за да прикрие неспособността си да се справи с мача. Меси е напълно прав

    Коментиран от #9

  • 9 ходом

    21 41 Отговор

    До коментар #8 от "Циник":

    Не ви ли омръзна тоя Меси. Меси, та Меси. Нищо не играе вече, стар е, играе ходом.

    Коментиран от #10

  • 10 Станко

    40 12 Отговор

    До коментар #9 от "ходом":

    Ходом ги бие, представям си ако се разбяга.
  • 11 985

    11 1 Отговор
    Ще се научите ли да пишете статии, без да повтаряте едно изречение по 5 пъти?????
  • 12 уайтнойз

    0 0 Отговор
    предлагам да си сложат по един страпон ..... нема как да ги напънат хахах
    модели
  • 13 Тренер

    12 1 Отговор
    Аржентинците се бяха уплашили яко,но успяха да се измъкнат.Бяха с една идея по-добри.
  • 14 Киро

    14 18 Отговор
    Аржентинците са боклуци меси е въшка свикнал като леко се залюлее и да му свират фал дано Франция ги бие 5 гола
  • 15 Гошо

    10 13 Отговор
    Меси заслужи с това поведение да го замерят с яйца в цяла Европа
  • 16 забравете

    9 7 Отговор
    Тоя ритни-топковец нещо се помсли, че е велик .

    Какво да го правиш простака-футболист е .

    Той е само една статистика от многото други.
  • 17 АНОНИМЕН

    7 13 Отговор
    ДАНО АРЖЕНТИНА ОТПАДНЕ ОТ ХЪРВАТИЯ,ТА НА ФРАНЦИЯ ПЪТЯ КЪМ ПОБЕДАТА ДА Е ЧИСТ.А МЕСИ Е СТАР ПРОСТАК.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Обективен

    8 6 Отговор
    А задължителният жълт картон на хандбалиста Меси, които спря умишлено топката с ръка???
    Да погледне първо в своята градина и тогава да говори. Името му ли ще го пази? Правилата са еднакви за всички, ако трябва да го накажат, да го накажат. Да не е БОГ? Щом си заслужава наказание да го получи.

    Коментиран от #21

  • 20 един

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "10 минути даже бяха малко":

    За какви две минути за каква дузпа говориш?Дузпата бе свирена дуректно без ВАР, ако и да е имало оспорвания,това го има при почти всяко отсъждане на дузпа,още повече че се играе на световно!Продълженията са безобразно дълги,и това не е в интерес на футбола!Футболистите като им свършат силите и ще започнат да бавят играта което не е нито красиво нито в духа на спорта!Всеки има предел на възможностите,не може да се играе мач 120мин.+ продължение от 2-3 първо полувреме + продължение от 10мин. в края на 90-сетте минути,или общо мач от 132мин.!?!
  • 21 един

    11 5 Отговор

    До коментар #19 от "Обективен":

    Ако трябваше да даде картон на Меси,трябваше да даде и на Ван Дайк,затова че избута умишлено с ръце Меси, който владееше топката пред наказателното поле и излизаше на стрелкова позиция,защо мълчиш за това нарушение?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Коко

    3 1 Отговор
    Абе чета тука големи моралисти защо нищо не казвате за последните мачове в групите на Португалия и Испания да не говорим за краварите или ФИФА за тях гледа с широко ЗАТВОРЕНИ очи иначе Меси виновен Тите виновен че играл танца на гълъба Мароко играели защитно стига вече апък за коментаторите нямам думи първия мач на Катар коментатора ами те не обичали да играят много с топката такъв им бил стила втория мач друг объркан коментатор Катар обичал да играе с топката и да я контролира нямам думи аматьорщина и некадърност в изобилие
  • 24 един

    1 2 Отговор
    Меси и Мартинес са срам за футбола.