Отидете към основна версия

12 446 24

ФИФА започна разследване срещу Меси и Мартинес

  • лионел меси-
  • емилиано мартинес-
  • футбол-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022-
  • фифа

След края на срещата Меси и Мартинес си позволиха да коментират работата на рефера, а звездата на ПСЖ открито каза, че ФИФА не трябва да допуска такива съдии на подобен етап на Световното

Снимка: БГНЕС

ФИФА образува дисциплинарно дело срещу Лионел Меси и вратаря Емилиано Мартинес за обидни коментари по адрес на съдията Антонио Матеу Лаос, съобщава "Ел Мундо Депортиво".

"Гаучосите" победиха Нидерландия в 1/4-финалите на Мондиал 2022 (2:2, след дузпи - 4:3), като испанският рефер показа 15 картона в мача - рекорд на световни първенства.

След края на срещата Меси и Мартинес си позволиха да коментират работата на рефера, а звездата на ПСЖ открито каза, че ФИФА не трябва да допуска такива съдии на подобен етап на Световното. Ще бъдат разгледани и инциденти, възникнали по време на мача. Става въпрос най-вече за неспортсменското поведение на Леандро Паредес, който умишлено ритна топката към пейката на съперника, провокирайки меле между играчите, След мача пък той и Николас Отаменди подигравателно отпразнуваха отстраняването на Нидерландия след изпълнението на дузпи.

Решението ще бъде взето до ден-два, тъй като още във вторник, 13 декември, Аржентина ще играе с Хърватия на полуфинал.

Според запознати е малко вероятно Меси и превърналия се в герой Емилиано Мартинес да пропуснат полуфинала с Хърватия, но ако се появят още прегрешения на двамата покрай двубоя с Нидерландия, те може да изгорят за по един мач.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.

Свързани новини