Отидете към основна версия

7 396 17

Кралят на футбола остави след себе си доста голямо семейство

  • пеле-
  • семейство-
  • футбол

Пеле е имал три съпруги и доста други любовници, като от тях има общо седем деца, шест от които все още са живи

Кралят на футбола Пеле, който напусна този свят в четвъртък, остави след себе си огромна следа в най-популярния спорт, но също така и доста голямо семейство. Той е имал три съпруги и доста други любовници, като от тях има общо седем деца, шест от които все още са живи.

Първата му съпруга е Розмари дос Рейс, за която се жени през 1966. Тя му ражда две дъщери - Кели Кристина и Дженифър, и един син - Единьо. Той се развежда с Розмари през 1982 година.

След това Пеле решава да мине за втори път под венчилото през 1994 година, когато се обвързва с певицата Асириа Лемос, от която има близнаци - Джошуа и Селесте. Двамата се развеждат през 2008 година.

Междувременно Пеле има и още две деца от извънбрачни връзки. Първата е Сандра Мачадо, която се ражда след аферата му с домашната прислужница Анизиа Мачадо през 1963 г. Той дълго отказва да признае тази дъщеря, но след ДНК тест, нареден от съда, става ясно, че тя наистина е негово дете. Сандра обаче почива от рак през 2006 година.

Втората е Флавия, която се ражда след връзката му с Ленита Куртц през 1969 г. Пеле също признава тази дъщеря чак след доказване на бащинството му с ДНК тест.

През 2016 година Краля решава да се венчае за трети път. Той прави това с японската бизнесдама Марсиа Аоки. Двамата живеят заедно до смъртта на Пеле, а Аоки е негова вдовица. Те нямат деца.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.

Свързани новини