Отидете към основна версия

1 666 11

Разследват селекционера на САЩ заради това, че е ритнал съпругата си преди 31 години

  • сащ-
  • грег берхалтер-
  • разследване-
  • футбол-
  • съпруга

В съобщение до медиите, подписано заедно със съпругата му, Берхалтер заяви, че с него се е свързал човек по време на световното първенство и го е заплашил, че „ще го свали“


Селекционерът на САЩ - Грег Берхалтер, е разследван заради това, че е ритнал съпругата си преди 31 години. 49-годишният треньор призна за случилото се през 1991 г., когато с Розалинд са били гаджета.

В съобщение до медиите, подписано заедно със съпругата му, Берхалтер заяви, че с него се е свързал човек по време на световното първенство и го е заплашил, че „ще го свали“.

„Няма никакви извинения за моите действия в онази нощ. Тогава бяхме гаджета от 4 месеца. Бяхме в бар, скарахме се, след това излязохме навън. Тогава я ритнах в крака“, казва Берхалтер.

Той заяви, че след това с Розалинд са се разделили, но са се срещнали 7 месеца по-късно и са възстановили връзката си. Двамата са заедно оттогава, а на Нова година отбелязаха 25 години брак.

От федерацията на САЩ заявиха, че са разбрали за случая на 11 декември и са започнали разследване.

„Ние приемаме подобно поведение сериозно. Оценяваме, че Грег и Розалинд се явиха, за да говорят открито за този инцидент. В съответствие с нашия ангажимент за прозрачност, ние ще споделим публично резултатите от разследването, когато то приключи. Федерацията осъжда насилието от всякакъв вид и приема подобни твърдения много сериозно“, се казва в съобщението.

Договорът на Берхалтер като селекционер на САЩ изтече в края на календарната година. Очаква се този месец федерацията да обяви кой ще е новият селекционер.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.

Свързани новини