Last news in Fakti

5 Януари, 2023 11:55 1 612 2

Прекъснаха мач от Серия А заради расистки скандирания, световен шампион се разплака

  • лече-
  • лацио-
  • франция-
  • самюел юмтити-
  • ламек банда-
  • футбол-
  • серия а

След мача от Лече не подминаха инцидента с пост в социалните мрежи

Прекъснаха мач от Серия А заради расистки скандирания, световен шампион се разплака - 1

Мачът между Лече и Лацио (2:1) от 16-ия кръг на Серия А бе прекъснат за кратко заради расистки скандирания срещу двама футболисти на домакините - световния шампион с Франция Самюел Юмтити и замбиецът Ламек Банда. Фенове на Лече се опитаха да заглушат агитката на "орлите" с викове "Юмтити, Юмтити", а подкрепата от трибуните разплака 29-годишния французин, който играе в италианския тим под наем от Барселона.

След мача от Лече не подминаха инцидента с пост в социалните мрежи.

„Расистките скандирания бяха заглушени от окуражителни скандирания. Всички фенове на „джалоросите“ започнаха да скандират само едно име, Самюел Юмтити“, написаха от клуба.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино също не остана безразличен.

„Солидарност със Самюел Юмтити и Ламек Банда. Нека извикаме силно и ясно, НЕ НА РАСИЗМА!“, написа шефът на световната футболна централа.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 2 Отговор
    Докога в шаха ще има черни фигури ‼️‼️
    А защо белите винаги започват първи ‼️‼️
  • 2 мдамммм

    6 2 Отговор
    Много нежни и тънкообидни са станали....
    А си спомням 1998/2000 не помня точно кога беше - бяхме на мач Ботев - Левски.
    В Левски имаше двама черни, и като се появиха преди мача на загрявката - публиката започна с "маймунските звуци", тип "у-у-у-у-у", при което и двамата черни започнаха да мятат ръце и да извиват крака, имитирайки маймунска походка. Някой от публиката метна една ябълка към тях, единият пак ходейки като маймуна я взе, избърса я в тениската си и започна да я яде. И публиката, и двамата черни се заливаха от смях през цялото време, и повече никой не издаде "маймунски звуци".... Ама това беше в едно време, когато според много хора е било по-лошо от сега...
    Сега вече сме евроатлантически ориентирани, и такива неща не се случват. Вече са тънкообидни.