Отидете към основна версия

1 687 6

Новият футболист на ЦСКА е най-скъпият в клуба за последните 20 години

  • тобиас хайнц-
  • цска-
  • футбол-
  • трансфер-
  • селекция

За последно от ЦСКА дадоха подобна сума за футболист през лятото на 2003-а година

ЦСКА направи истински трансферен удар с привличането на Тобиас Хайнц. Това се очертава като най-скъпия трансфер от близо 2 години насам за „червените“. Според информациите, столичани са платили за правата му над 600 000 евро на шведския шампион Хекен. Скандинавците обаче са запазили и солиден процент от негова продажба.

За последно от ЦСКА дадоха подобна сума за футболист през лятото на 2003-а година, когато в комплект от Васко да Гама за 2.6 милиона долара закупиха бразилците Лео Лима и Родриго Соуса. След завръщането си в елита сред най-скъпите беше и сънародникът на Хайнц – Джонатан Линдсет.

24-годишният Хайнц може да действа както по крилото, така и на позицията зад централния нападател. През 2022-а година той впечатли с 15 гола и 4 асистенции в 29 мача. Последният му мач бе при гостуването на Сарпсборг на Розенборг на 13 ноември, когато Хайнц откри резултата, а тимът му спечели с 3:2. Предишният му тим е имал опцията да откупи правата на полузащитника след края на неговия наем, но той е отказал, тъй като е искал да играе в чужбина.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.

Свързани новини