Отидете към основна версия

3 240 45

Григор Димитров се опита, но загуби от Джокович в Австралия

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • новак джокович-
  • australian open

Първата ни ракета опита да се противопостави, но сякаш първият сет, в който имаше три сетбола, които не успя да реализира, се оказа решаващ

Снимка: БГНЕС

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров беше изпратен с шумни аплодисменти от станалите на крака зрители на централния корт “Род Лейвър арена”, защото допринесе за зрелищен гладиаторски дуел срещу рекордьора по титли в Аustralian Open Новак Джокович.

Двамата “балкански братя” предложиха 3 часа и 7 минути битка, която 9-кратният шампион в турнира спечели драматично със 7:6(7), 6:3, 6:4. Първият сет продължи 77 минути, вторият - 47, а третият - 61, като в него феновете станаха свидетели на цели шест пробива.

Димитров не можа да стигне до седмия си осминафинал в 13-тото си участие в Аustralian Open, но жребият и ранната среща с Джокович допринесоха за това. Най-добрият ни тенисист остава с един спечелен от единадесет официални мача срещу Ноле - победата от “Мастърс”-а в Мадрид през 2013-та.

Григор остава и с един успех на “Голям шлем” срещу представителите на “Голямата тройка” във вече осми дуел с тях. Знаковият успех е срещу Роджър Федерер на четвъртфиналите на US Open 2019, но днешната битка с Джокович ще бъде причислена към другите му знаменити двубои - полуфиналите с Рафаел Надал на Australian Open 2017 и отново с Ноле на “Уимбълдън” 2014.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини