Отидете към основна версия

2 083 1

Трагедия! Откриха телата на още спортисти под руините в Турция

  • земетресение-
  • турция-
  • спортисти-
  • спорт-
  • тенис на маса

Турската федерация по тенис на маса потвърди, че петима нейни играчи трагично са загубили живота си при опустошителното земетресение, което удари страната

Петима състезатели по тенис на маса са били открити мъртви под руините на страховитото земетресение, което разтърси Турция преди малко повече от седмица, а новината бе потвърдена от Международната федерация по тенис на маса (ITTF).

„Турската федерация по тенис на маса потвърди, че петима нейни играчи трагично са загубили живота си при опустошителното земетресение, което удари страната. ITTF е дълбоко натъжена от тази новина и изказва искрените си съболезнования на семействата и приятелите на починалите играчи. Самоличността на спортистите е установена: това са Фериха Чардакли, Зюмрал Гезукара, Джейлин Калкан, Ахмет Реккал и Емин Уйсун", гласи официалното съобщение на ITTF.

По-рано беше съобщено за смъртта на още няколко спортисти в резултат на земетресението. Един от тях беше вратарят на турския футболен клуб Малатияспор Ахмет Еюп Туркаслан. Стана известно и за смъртта на двама непълнолетни борци заради разрушаването на сградата.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини