Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 11:02 7 314 16

Волейболистки отказват да играят за България, какво се случва с националния ни тим?

  • волейбол-
  • волейболистки-
  • национален отбор-
  • лоренцо мичели-
  • спорт

По всичко изглежда, че Лоренцо Мичели ще трябва да търси нови имена

Волейболистки отказват да играят за България, какво се случва с националния ни тим? - 1

Италианският специалист Лоренцо Мичели остана селекционер на женския национален отбор на България по волейбол, след като Управителния съвет на БФ волейбол гласува на 20 декември 2022 година да продължи договора му.

Кои най-добри български волейболистки обаче ще продължат да играят за националния отбор на България през 2023 година?

По всичко изглежда, че Лоренцо Мичели ще трябва да търси нови имена, на които да залага в националния отбор, на който му предстоят 3 много сериозни състезания през 2023 година.

Това са Лигата на нациите (31 май - 16 юли), Европейското първенство (15 август - 3 септември) и Олимпийската квалификация (16 - 24 септември).

Според информация на Sportal.bg, една от най-добрите български волейболистки Гергана Димитрова е изпратила официален имейл до Българската федерация по волейбол, в който моли да не бъде викана вече в държавния тим.

25-годишната посрещачка, която през този сезон играе отлично за румънския Алба Блаж, и през миналата година отказа да играе в някои от турнирите на Лигата на нациите.

След края на Мондиал 2022 титулярната ни разпределителка Лора Китипова заяви, че това е било последното световно първенство, което участва. 31-годишната волейболистка през този сезон носи екипа на първенеца на Казахстан Куаниш, с който участва на световното клубно първенство в Анталия (Турция), но е малко вероятно да играе за националния отбор на България.

Елица Василева-Атанасийевич бе капитан на България на Мондиал 2022, но още по време на шампионата обяви, че това са били последните ѝ двубои за държавния ни тим.

През този сезон Елица Атанасийевич (32 години) не играе в нито един клуб, а е плътно до своя съпруг Александър Атанасийевич, който се състезава за полския СКРА Белхатов.

Диагоналът Емилия Димитрова (31 години) през този сезон носи екипа на италианския елитен тим Казалмаджиоре, но миналия сезон пропусна всички двубои на националния отбор на България и едва ли ще се завърне в родната селекция през 2023 година, въпреки че нейният съпруг Денислав Димитров е помощник на Лоренцо Мичели в националния отбор на България.

Една от най-добрите български волейболистки Христина Вучкова през този сезон игра първо за китайския Пекин БАИК Моторс, а сега носи екипа на турски гранд Фенербахче. 31-годишният център пропусна Мондиал 2022 и едва ли ще се включи за двубоите на България през 2023 година.

Една от най-добрите български волейболистки Добриана Рабаджиева (31 години) от доста години не е приемала поканата да играе за националния отбор на България.

Либерото на държавния тим Жана Тодорова претърпя операция и пропусна Мондиал 2022. Либерото се възстановява успешно, но най-вероятно няма да може да вземе участие в двубоите от VNL, но може би ще може да помогне за мачовете от Евроволей 2023 и олимпийската квалификация.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 8 Отговор
    НЕ са ПАТРИОТКИ

    Коментиран от #14

  • 2 Какво искат ли ?

    13 6 Отговор
    Искат един по-дебел и по-твърд.
  • 3 лОШО

    9 11 Отговор
    Явно не са патрИотки като ВГъZZраждане и МВРО.
  • 4 Павката

    20 4 Отговор
    Ама като разгледах те половината се омъжени за разни турци, сърби и арменци. За каква България да играят.
  • 5 Мимч

    14 5 Отговор
    Всички,които могат да играят и отказват по неоснователни причини,ги забравяте и зачерквате веднъж за винаги.Ако имат някви титли им се отнемат.Вижте какви пстриотки са сръбкини и други и за тях е чест да играят за родината си....Предателки повече не ни трябват...

    Коментиран от #9

  • 6 Не им се занимава

    13 0 Отговор
    Мързи ги, мързи ги. Характерно за нашите спиртисти напоследък. Играят там, каквото играят до наядане с пари. После забравят да играят и разчитат на рекламата. В случая тези разчитат на чичковци паричковци и целия стимул за игра за без пари им се изпарява

    Коментиран от #12

  • 7 Имаше Женски волейбол по времето

    10 4 Отговор
    на Треньора Стефан Панчев, за съжаление си Отиде, отиде си от Леката Атлетика и Георги Димитров и двамата, бяха от Бойчиновци??? Във Федерации те са само чиновници останали, както предишния Кралев, това са хора, които не милеят за спорта в България, за това и заради тези Чиновници не желаят да се състезават за България волейболиските! На кой не муе Ясно!! !

    Коментиран от #13

  • 8 Ако не бяхте мисирки, а си вършете

    12 0 Отговор
    работата да ги попитате тях, щяхте да осветлите тъпотиите и алчността и в този спорт. Но булю Булю предпочита да обобщава факти, а не да ги проверятщва и разследва. Булюбую. Ееех мафиотски Тиквоч ако не друго, то добре ви нареди.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Как да се отнася

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Що, представи си, че федерацията се":

    Ами те са си такива
  • 11 Мимч

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Що, представи си, че федерацията се":

    Абе то на нас все някой друг ни е виновен патриоте...
  • 12 Що, ти колко чужди ниви прекопа

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Не им се занимава":

    доброволно, без заплащане?
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Имаше Женски волейбол по времето":

    ВЯРНО е
  • 14 Сандо

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ами те са възпитанички на натрапената ни от 30 години образователна система,в която историята е орязана,българския се учи колкото английския,че и по-малко,литературата е някакъв тюрлюгювеч,а патриотизма е негласно заместен от някакъв имагинерен евроатлантизъм.С една дума,ние вече сме граждани на света,т.е. от никъде и за никъде,и волейболистките ни не правят изключение.
  • 15 Е ако не друго

    0 0 Отговор
    то днес чиновниците от федерацията са си надраскали глупостите в коментарите и като ги виждам колко ниско слизат с такава лекота - и аз да съм, и аз няма да искам да играя, за да си трупат бонуси такива от моя гръб. Поздравявам ги, че поне това свършиха за целия ден.
  • 16 Фикус

    4 0 Отговор
    Терминал2 ги влече. Като повечето българи и българки на тяхната възраст. Нормално е. България е най-бедната територия в Европа. Хората гледат откъде могат да си осигурят по-добър живот в тази налегнала ни простотия и беднотия,високи цени и неуредици.