Отидете към основна версия

1 810 27

Левски с десети мач без победа, Пирин удължи агонията на "сините"

  • пирин благоевград-
  • левски-
  • футбол

Двата отбора завършиха наравно – 1:1, на стадион „Христо Ботев“

Отборът на Пирин Благоевград не позволи на Левски София да вземе победа в десети пореден мач в родната efbet Лига. Двата отбора завършиха наравно – 1:1, на стадион „Христо Ботев“ в мач, който впечатляващо в началото беше почетен споминалата се легенда на ЦСКА и българския футбол – Петър Жеков.

Асен Чандъров вкара първия си гол с фланелката на „сините“ в 14-ата минута, давайки им аванс от дузпа, ала юношата на ЦСКА – Мартин Смоленски, изравни резултата в края на първата част и донесе скъпоценната точка на „орлетата“.

Десетият пореден мач без победа за Левски пък изравни кошмарната тяхна серия без успех от вече далечната 1963-а година, когато тимът прави подобен рейд от лоши резултати. Тимът от столицата затъна до осмото място с 31 точки, докато Пирин е 14-и с 13 точки.

Срещата стартира с бурни аплодисменти от двете публики на отборите към легендарния нападател на ЦСКА и България - Петър Жеков.

Още във втората минута гостите създадоха първото голово положение в мача. Филип Кръстев центрира от корнер, а Хосе Кордоба надскочи персоналния си пазач, за да насочи с глава. Опитният Янко Георгиев беше на своето място и отрази. Тогава Бенгюзов и Роналдо се сдърпаха при борба за високата топка. И докато опитният футболист на Пирин настояваше за фаул в атака, ВАР посъветва рефера Драгомир Драганов да прегледа ситуацията за потенциална дузпа. Видя се, че при скока си №73 от домакините докосва коженото кълбо с ръка, което в крайна сметка се оказа достатъчно и за отсъждането на наказателен удар.

Изненадващо с отговорната задача се нагърби новото попълнение Асен Чандъров, който запази самообладание и с шут в средата на вратата направи 0:1!

В 27-ата Хосе Кордоба центрира отлично в наказателното поле на Пирин към самотния Асен Чандъров. Той се извиси и стреля с глава, но неточно. Две след това Мартин Смоленски беше изведен пред Пламен Андреев отлично, ала стражът на Левски пресече предварително топката и спаси.

Пет преди края на първата част чрез високата си преса "сините" можеха да удвоят. Уелтън пробяга над 20 метра с топка в крака и стреля, но Янко Георгиев отрази. В добавеното време на първото полувреме Илкер Будинов напредна отдясно и сви топката към Мартин Смоленски, който с десния крак прати топката във вратата на столичани.

Втората част и самото ѝ начало не предложи големи положения до 62-ата минута, когато воле на Мартин Смоленски отиде аут. Шест след това Иван Тасев стреля, но Пламен Андреев се намеси. В 72-ата двата отбора започнаха разправа помежду си, което накара Драгомир Драганов да покаже няколко жълти картона на футболисти от двата тима.

В 77-ата Янко Георгиев беше единствената причина Роналдо да не празнува гол, след като бразилецът получи топка отляво и стреля, а Георгиев "хванат в крачка" спаси с една ръка - феноменална намеса. В добавеното време на срещата Янко Георгиев направи поредно впечатляващо спасяване в срещата, спирайки Илиян Стефанов, който елегантно се обърна край бранител на Пирин, но Георгиев демонстрира отново класа в мача.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини