Last news in Fakti

19 Февруари, 2023 18:25 1 162 2

Нов рецитал на Рашфорд доближи Манчестър Юнайтед до първото място

  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • висша лига-
  • лестър

"Червените дяволи" биха с 3:0 Лестър

Нов рецитал на Рашфорд доближи Манчестър Юнайтед до първото място - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед не даде нивкакви шансове на Лестър и успя да вземе класическа победа с 3:0 в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Маркъс Рашфорд даде преднина на "червените дяволи" в 25-ата минута. В 57-а минута англичанинът удвои, а Джейдън Санчо успя да направи резултата класически 4 минути по-късно, което се оказа и последното попадение в срещата.

В 10-ата минута Лестър погледна към вратата на "червените дяволи". Ихеаначо нахлу в наказателното поле след добър извеждащ пас на Мадисън. Нападателят на "лисиците" обаче не успя да прати топката в мрежата. Ударът му срещна футболист на домакините и излезе в корнер. При него също Ихеаначо успя да стигне до топката и да стреля, но тя прелетя встрани от целта.

Нов рецитал на Рашфорд доближи Манчестър Юнайтед до първото място

Осем минути след това Тете прати опасно разсичащо подаване към далечната греда, където беше Харви Барнс. Той обаче не успя да стигне до подаването, което прелетя опасно близко до вратата. Лестър продължава да е по-активният тим в предни позиции.

Нов рецитал на Рашфорд доближи Манчестър Юнайтед до първото място
Снимка: БГНЕС

В 20-ата минута Тимоти Кастан проби отдясно и прати страхотно центриране към Ихеаначо, който бе оставен сам. Нападателят стреля с глава и само блестящата намеса на Де Хеа го лиши от попадението.

Пет минути след това Манчестър Юнайтед удари първи. Маркъс Рашфорд бе изведен очи в очи с вратаря. Той запази хладнокръвие и прати топката покрай стража на Лестър за 1:0.

Нов рецитал на Рашфорд доближи Манчестър Юнайтед до първото място
Снимка: БГНЕС

В 37-ата минута Далот пропусна чиста възможност за 2:0. Тогава Фернандеш подаде към него на празна врата, но португалецът като че ли подходи грешно с десния крак и не съумя да реализира.

Три минути след това Марсел Забитцер влезе много остро с бутоните в коляното на Ваут Фаес. Странно, ситуацията бе подмината от съдията, както и ВАР.

Десетина минута след подновяването на играта домакините успяха да удвоят аванса си. Маркъс Рашфорд беше изведен зад гърба на защитата на Лестър и отбеляза, но първоначално беше отсъдена засада. Намесата на ВАР обаче показа, че попадението е легитимно и така хората на Тен Хаг поведоха с 2:0.

Нов рецитал на Рашфорд доближи Манчестър Юнайтед до първото място
Снимка: БГНЕС

След още само пет минути като че ли всичко беше решено след гол на Санчо за 3:0. Тогава той се възползва от нова асистенция на Бруно Фернандеш.

Гостите вече окончателно се бяха предали и само шансът ги спаси от четвърти гол в 69-ата, когато Санчо пропусна сам срещу вратаря.

Нов рецитал на Рашфорд доближи Манчестър Юнайтед до първото място
Снимка: БГНЕС

Междувременно Тен Хаг извади от игра Рашфорд, Шоу и Фред, а за последните десетина минути пусна на терена 17-годишният Коби Мейнуу, за когото това беше дебют във Висшата лига.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    господин БОРИСОВ коригирайте се НЕ И нивкакви а е НИКАКВИ
    ИЗВИНЯВАМ ВИ СЕ
    не се ЗАЯЖДАМ
    МОЛЯ ВИ се
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    БРАВО на МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД