Last news in Fakti

19 Февруари, 2023 17:20 1 733 27

Левски с десети мач без победа, Пирин удължи агонията на "сините"

  • пирин благоевград-
  • левски-
  • футбол

Двата отбора завършиха наравно – 1:1, на стадион „Христо Ботев“

Левски с десети мач без победа, Пирин удължи агонията на "сините" - 1

Отборът на Пирин Благоевград не позволи на Левски София да вземе победа в десети пореден мач в родната efbet Лига. Двата отбора завършиха наравно – 1:1, на стадион „Христо Ботев“ в мач, който впечатляващо в началото беше почетен споминалата се легенда на ЦСКА и българския футбол – Петър Жеков.

Асен Чандъров вкара първия си гол с фланелката на „сините“ в 14-ата минута, давайки им аванс от дузпа, ала юношата на ЦСКА – Мартин Смоленски, изравни резултата в края на първата част и донесе скъпоценната точка на „орлетата“.

Десетият пореден мач без победа за Левски пък изравни кошмарната тяхна серия без успех от вече далечната 1963-а година, когато тимът прави подобен рейд от лоши резултати. Тимът от столицата затъна до осмото място с 31 точки, докато Пирин е 14-и с 13 точки.

Срещата стартира с бурни аплодисменти от двете публики на отборите към легендарния нападател на ЦСКА и България - Петър Жеков.

Още във втората минута гостите създадоха първото голово положение в мача. Филип Кръстев центрира от корнер, а Хосе Кордоба надскочи персоналния си пазач, за да насочи с глава. Опитният Янко Георгиев беше на своето място и отрази. Тогава Бенгюзов и Роналдо се сдърпаха при борба за високата топка. И докато опитният футболист на Пирин настояваше за фаул в атака, ВАР посъветва рефера Драгомир Драганов да прегледа ситуацията за потенциална дузпа. Видя се, че при скока си №73 от домакините докосва коженото кълбо с ръка, което в крайна сметка се оказа достатъчно и за отсъждането на наказателен удар.

Изненадващо с отговорната задача се нагърби новото попълнение Асен Чандъров, който запази самообладание и с шут в средата на вратата направи 0:1!

В 27-ата Хосе Кордоба центрира отлично в наказателното поле на Пирин към самотния Асен Чандъров. Той се извиси и стреля с глава, но неточно. Две след това Мартин Смоленски беше изведен пред Пламен Андреев отлично, ала стражът на Левски пресече предварително топката и спаси.

Пет преди края на първата част чрез високата си преса "сините" можеха да удвоят. Уелтън пробяга над 20 метра с топка в крака и стреля, но Янко Георгиев отрази. В добавеното време на първото полувреме Илкер Будинов напредна отдясно и сви топката към Мартин Смоленски, който с десния крак прати топката във вратата на столичани.

Втората част и самото ѝ начало не предложи големи положения до 62-ата минута, когато воле на Мартин Смоленски отиде аут. Шест след това Иван Тасев стреля, но Пламен Андреев се намеси. В 72-ата двата отбора започнаха разправа помежду си, което накара Драгомир Драганов да покаже няколко жълти картона на футболисти от двата тима.

В 77-ата Янко Георгиев беше единствената причина Роналдо да не празнува гол, след като бразилецът получи топка отляво и стреля, а Георгиев "хванат в крачка" спаси с една ръка - феноменална намеса. В добавеното време на срещата Янко Георгиев направи поредно впечатляващо спасяване в срещата, спирайки Илиян Стефанов, който елегантно се обърна край бранител на Пирин, но Георгиев демонстрира отново класа в мача.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехх, колко жалко е да си говедо!

    37 3 Отговор
    Ще има Прокоба докато използвате името на Апостола за своите криминални схеми!
  • 2 Мама миа

    30 4 Отговор
    Със Стоилов толкова . Колкото по - бързо се махне , толкова по - добре . Има вече съмнения , че със Сираков нареждат мачове . Кой плати лагера в Дубай ?
  • 3 Опааа

    28 4 Отговор
    Само Пирин

    Коментиран от #6

  • 4 Мъри Малтата

    34 4 Отговор
    Теренът беше много заледен искаме преиграване в Дубай МУУУУУ ХА ХА ХА ХА ХА
  • 5 Мим33

    24 3 Отговор
    Абе ,Левски имали треньор и ако има какво прави там,ами те от мач на мач по зле.Два прави паса немогат да си подадат.Пълен хаос,никаква организация,нито концентрация.Имаме май само един самохвалко треньор,който ще ги накара да се борят да не изпаднат...Трябва,нов собственик,нов треньор,нови играчи....Много работи още,нали..
  • 6 среднощен

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "Опааа":

    ФК "Пирин" остана без спонсор - догодина може да са в "в-група"... Правете си изводите за "Левски"...

    Коментиран от #10

  • 7 незнайко

    20 3 Отговор
    Мъри е толкова треньор че от 10 мача нито една победа не можа да вземе...

    Коментиран от #8

  • 8 Левски 1914

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "незнайко":

    Спокойно Стоилов и Сираков си знаят работата.
  • 9 Трамвай

    22 3 Отговор
    Мърко днеска кой ти пречеше, съдиите футболистите, "заледения терен" студеното време или просто болния мозък. Закривай

    Коментиран от #11

  • 10 Мим

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    Изводите са,че Левски хич го няма и нищо не играе.На треньора все терените му са виновни.Той е ясновидец и ,,вина непризнава,,пак обещава,че все следващия мач ще бием,ама като гледам,пак ще има,, пак паднали,,

    Коментиран от #13

  • 11 Гешевче

    14 3 Отговор

    До коментар #9 от "Трамвай":

    Е не го ли чу? Същото си говори. Сега не било лед, било нива. Мислех го за интелигентен човек, но с тези селски оправдания ми падна в очите.
  • 12 Групата

    15 2 Отговор
    Отбор който се управлява от наркоманизирани фенове няма място в Арфг и в бг футбола. София запад ръководи отбора и го води към фалит

    Коментиран от #26

  • 13 среднощен

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Мим":

    "Играли сме добро - немали сме шанса"... Много познато ми звучи...
  • 14 Реалист футболист

    18 2 Отговор
    Днес беше виновен терена - тревата е окосена под грешен ъгъл. На всичко отгоре имаше и слънце, а и въздуха нещо не беше наред май. А бе кофти работа
  • 15 8888

    15 3 Отговор
    Треньор 1 мале мале .Терена кофти корема голям от лапане, мозък нямааа що е то
  • 16 Чико

    14 1 Отговор
    От давна е време да му сменят името на този пропаднал отбор-например Наско Сираков...
  • 17 фАНТОМасс

    8 0 Отговор
    Дано станат повече тези мачове !
  • 18 тиквенсониада

    9 1 Отговор
    Някакви си сини самозванци се опитват да приватизират името на АПОСТОЛА , да се кичат с него и да го ползват за своя изгода и да монополизират ВЕЛИЧИЕТО на Левски . Явно има възмездие и правда !
  • 19 насила дарител

    8 1 Отговор
    Голям успех е на Леевски , че вкараха 1 гол , нищо че е от дузпа ! Все пак играха с ВЕЛИК и МОЩЕН отбор като Пирин !
  • 20 райберЪТ

    7 1 Отговор
    С правилният футбол - ТОЛКОВА ! Питайте Мъри , той знае !
  • 21 ЕПИхлорХИДРИН

    7 2 Отговор
    Момчетата от Хамрун Малта пращат поздрави на сините !
  • 22 ЯЗЪК

    10 0 Отговор
    Имам въпрос - наистина ли тези сини футболисти получават пари , за да играят футбол ?
  • 23 Ценен ЦЕНЗОР

    9 0 Отговор
    Следващият мач - поне 2 дузпи ! Че иначе - ЛОШО , много ЛОШО !
  • 24 э абаротное

    9 1 Отговор
    Спасението да отидат пак на лагер в Дубай ! Така ще могат да се подготвят още по-добре ! Тогава няма кой да ги спре , дори и НАП !
  • 25 ЛаТераЛен ТУУЛ

    8 0 Отговор
    Някой знае ли какви заплати получават ? Вярно ли е , че са към 10-20-30 000 лева ?
  • 26 Варната

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Групата":

    А , София запад се ръководи от зайчарника в Банкя .
  • 27 Цензура

    2 2 Отговор
    Най-добре е подуене да бъдат обявени във фалит и пратени в зоналните групи. Защото иначе така и така ще изпаднат, а това ще е много по-позорно.