Отидете към основна версия

9 205 6

Грандиозен скандал във Формула 1?

  • формула 1

Чеко отписа титлата?

Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Ред Бул" спечели втора двойна победа от началото на сезона във Формула 1. "Биковете" спечелиха първо и второ място в откриващото състезание в Бахрейн, а вчера ликуваха и във второто Гран При за годината, проведено в Саудитска Арабия. Лидер във временното класиране е Макс Верстапен с 44 точки, той е и действащ шампион във Ф1. Втори е Чеко Перес със само точка по-малко. Перес постигна хубава победа в Саудитска Арабия и написа следното:

"Много съм щастлив от резултата на тима. Продължаваме да натискаме много сериозно, искам да съм шампион", сподели в Туитър мексиканецът.

Малко по-късно обаче този туит беше изтрит и беше публикуван нов със същия текст, но без последната част: "искам да съм шампион".

Така се породиха дискусии дали още след втория старт за годината и огромна преднина на болидите на "Ред Бул" спрямо останалите машини в шампионата, "биковете" са взели решение рано-рано Перес да се примири, че е втори пилот на "Ред Бул" за сезона и основната му задача ще е да пази гърба на Макс, ако се наложи?

Верстапен стана от 15-и, втори в състезанието. Индикациите са, че "Ред Бул" ще спечели с огромна разлика надпреварата при конструкторите във Ф1 за 2023 година. Повечето фенове на спорта обаче сякаш се надяват Чеко да има пълна свобода да се бори с Макс на пистата, нещо, което обаче е под сериозен въпрос, особено след действията на Перес след края на второто състезание за сезона.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.

Свързани новини