Last news in Fakti

20 Март, 2023 19:39 9 197 6

Грандиозен скандал във Формула 1?

  • формула 1

Чеко отписа титлата?

Грандиозен скандал във Формула 1? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Ред Бул" спечели втора двойна победа от началото на сезона във Формула 1. "Биковете" спечелиха първо и второ място в откриващото състезание в Бахрейн, а вчера ликуваха и във второто Гран При за годината, проведено в Саудитска Арабия. Лидер във временното класиране е Макс Верстапен с 44 точки, той е и действащ шампион във Ф1. Втори е Чеко Перес със само точка по-малко. Перес постигна хубава победа в Саудитска Арабия и написа следното:

"Много съм щастлив от резултата на тима. Продължаваме да натискаме много сериозно, искам да съм шампион", сподели в Туитър мексиканецът.

Малко по-късно обаче този туит беше изтрит и беше публикуван нов със същия текст, но без последната част: "искам да съм шампион".

Така се породиха дискусии дали още след втория старт за годината и огромна преднина на болидите на "Ред Бул" спрямо останалите машини в шампионата, "биковете" са взели решение рано-рано Перес да се примири, че е втори пилот на "Ред Бул" за сезона и основната му задача ще е да пази гърба на Макс, ако се наложи?

Верстапен стана от 15-и, втори в състезанието. Индикациите са, че "Ред Бул" ще спечели с огромна разлика надпреварата при конструкторите във Ф1 за 2023 година. Повечето фенове на спорта обаче сякаш се надяват Чеко да има пълна свобода да се бори с Макс на пистата, нещо, което обаче е под сериозен въпрос, особено след действията на Перес след края на второто състезание за сезона.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павка

    35 4 Отговор
    Ще му скопят колата на Перес и ще си остане втори.
  • 2 Иви

    24 2 Отговор
    Чеко има страхотно състезателно темпо, НО трудността идва от квалификацията , там Макс е брутално добър ! Още по голяма пречка за Чеко е, че той не притежава егоизма и злобата на Макс , които за този спорт са повече от необходими !!!

    Коментиран от #4

  • 3 Ацо

    11 1 Отговор
    Предлагам нов формат ,събота пускат Макс и Чеко а във неделя всички останали та да е по интересно....!
  • 4 Баварец

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Иви":

    Егоизъм да, но е повече наглост, не го величай, защото той ще си остане СЛУЖЕБНИЯ шампион или Safety car champion - СКШ. Истината е, че каквото и да сложиш в колата, създадена от Нюи, ще печели. Иначе казано, дали вътре е СКШ или Албон......, Няма никакво значение. А Чеко, няма да го пуснат триото - Доктор, Спайс и Йос
  • 5 Гражданин

    3 0 Отговор
    Скандал само в заглавието
  • 6 Този майтап

    5 0 Отговор
    наречен Ф1,трудно мога да нарека точно състезание.Обичам автомобилите и състезанията с тях,гледах ф1 от момента в който стана възможно и така до преди десетина години,може би тогава започнах да разбирам какъв цирк е всъщност,и в никакъв случай реални състезания.По скоро и шоу,както впрочем са се изказвали и много от участниците в него,но не и състезание,и последните години четейки статии и коментари се убеждавам в това.А последните де години са най-крещящия пример,може да им се връзват младежи,които отскоро го гледат.