Last news in Fakti

21 Март, 2023 16:44 2 891 2

Хамилтън: Никога не съм виждал по-бърз автомобил от този

  • люис хамилтън-
  • формула 1-
  • спорт-
  • саудитска арабия-
  • mercedes

Смятам, че това е най-бързата кола, която съм виждал, особено ако направим сравнение с всички останали

Хамилтън: Никога не съм виждал по-бърз автомобил от този - 1
Снимка: БГНЕС

Люис Хамилтън отново коментира скоростта на автомобила на Red Bull за 2023 г. Седемкратният световен шампион заяви, че никога в кариерата си не е виждал болид, който да бъде бърз колкото RB19.

Хамилтън имаше битка с RB19 по време на Гран при на Саудитска Арабия. Пилотът на Mercedes опита да се защити от атаките на Макс Верстапен.

Въпреки че потегли едва 15-ти, Верстапен направи няколко изпреварвания в началната фаза на надпреварата. Двукратният световен шампион настигна Хамилтън и се залепи зад него в продължение на обиколка-две. Състезателят на Mercedes опита да защити позицията си, но в крайна сметка бе принуден да отстъпи на старт-финалната права. Хамилтън на практика бе „изяден“ от RB19 на Верстапен, който разполагаше с наистина впечатляваща топ скорост.

Седемкратният световен шампион финишира пети.

38-годишният състезател е категоричен, че разликата, която Red Bull има спрямо всички останали, е много по-голяма от тази, която е имал Mercedes в началото на турбо-хибридната ера в Ф1.

„Никога не съм виждал по-бърз автомобил от RB19. Да и ние имаме предимство, но не бяхме чак толкова бързи. Смятам, че това е най-бързата кола, която съм виждал, особено ако направим сравнение с всички останали“, сподели Хамилтън.

Хамилтън призна, че предимството на Верстапен на правата е било твърде голямо. Затова той е осъзнал, че няма никакъв смисъл да прави някакви опити да защити позицията си.

„Не знам как и защо, но Макс мина покрай мен с толкова висока скорост. Дори не си направих труда да го блокирам, защото разликата в топ скоростите беше огромна“, призна пилотът на Mercedes.

Коментарите на Хамилтън за RB19 идват само две седмици след тези на съотборника му Джордж Ръсел. Младият британец заяви, че Red Bull ще спечели всички състезания от сезон 2023 тъй като разполага с автомобил, който е значително по-силен от всички останали.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шегичка

    12 0 Отговор
    Ред Бул дава крилааа.
  • 2 Камилалтън

    1 1 Отговор
    бате мноо бърза тааз кула