Отидете към основна версия

1 764 2

Преместването на новия стадион струва 100 млн. евро на Барса

  • монжуик-
  • стадион-
  • барселона-
  • футбол-
  • ла лига-
  • камп ноу

Съоръжението се намира на един голям хълм югозападно от центъра на града и ще приеме каталунците, докато тече ремонтът на „Камп Ноу“, който ще им излезе около 1,5 милиарда евро

От Барселона официално обявиха през седмицата, че през следващия сезон ще домакинстват за известен период на олимпийския стадион, който носи името „Луис Компанис“, но е известен като „Монжуик“ или „Вълшебния/юдейския връх“.

Съоръжението се намира на един голям хълм югозападно от центъра на града и ще приеме каталунците, докато тече ремонтът на „Камп Ноу“, който ще им излезе около 1,5 милиарда евро. Към тази сума трябва да се добавят и разходите по престоя на „Монжуик“, а те ще са около 100 милиона. Първо Барса ще трябва да задели около 15-20 милиона, за да пригоди съоръжението към изискванията на Ла Лига и УЕФА. Към тази сума трябва да се добавят и изчислените загуби около 90 милиона евро от това, че мачовете няма да са „Камп Ноу“ - по-малък брой фенове и спад в търговията.

Това със сигурност не е добре за клуб, който има сериозни финансови проблеми и трябва да събере 200 милиона евро до 2 месеца като гаранция пред Ла Лига, която да им позволи да действат на летния трансферен пазар. Историята сочи, че Барса няма да играе за първи път на „Монжуик“. „Синьо-червените“ имат 6 домакинства на този стадион – 2 в официални мачове и 4 по време на известния турнир Жоан Гампер.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини