Отидете към основна версия

6 652 22

Феновете на Барселона категорични: Стоичков е №3 в историята!

  • христо стоичков-
  • футбол-
  • барселона-
  • фенове

Според привържениците на Барса Камата е в  челната тройка при най-значимите трансфери в историята на клуба

Легендата на българския футбол и испанския гранд Барселона – Христо Стоичков, беше избран от каталунските фенове за №3 в престижна класация, съобщава „Мач Телеграф“. Според привържениците на Барса Камата е в челната тройка при най-значимите трансфери в историята на клуба. Най-важните фактори за определяне на позициите в класацията са сумата, за която играчите да закупени, и представянето им с червено-синята фланелка.

Първи в класацията е бразилският магьосник Роналдиньо, който спечели убедително вота на феновете с 44,8 процента. Втори е легендарният нидерландски Йохан Кройф с 23,5%. Всички останали големи футболисти, минавали през „Камп Ноу“, са събрали малко от вота на привържениците, но най-много от тях е именно Христо Стоичков с 4%.

Каталунският вестник „Спорт“, който направи анкетата, коментира за Камата: „Стоичков записал името си със златни букви в историята на Барселона, след като помогна много за първия КЕШ на клуба, а освен това вкара 117 гола в 255 мача да тима. Ицо подписва с Барса в началото на 90-те след два паметни мача с ЦСКА срещу каталунците в евротурнирите. Цената му е 4 000 000 долара, които по онова време са доста пари“.

След Христо Стоичков в класацията се нареждат величия като Луис Енрике, Луис Суарес, Дани Алвеш, Марадона, Роналдо, Ривалдо Неймар, Куман, Фиго и Тиери Анри.

Лионел Меси не е включен в гласуването на феновете, защото той се води юноша на Барселона, след като клубът го привлича от аржентинския Нюелс Олд Бойс още като дете.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 28 гласа.

Свързани новини