Отидете към основна версия

2 960 51

Лудогорец свали ЦСКА от върха след победа на "Армията"

  • лудогорец-
  • цска софия-
  • победи-
  • футбол

Дербито бе спирано на два пъти заради димки от трибуните и хвърлени предмети по Кирил Десподов

Снимка: БГНЕС

Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 като гост в дербито от 28-ия кръг на efbet Лига, прекъсна серията на столичани от 16 поредни мача без загуба в първенството, а освен това измести "армейците" от първото място в класирането и вече е с точна аванс на върха.

Мачът се игра при страхотна атмосфера на стадион "Българска армия", но на два пъти бе прекъсван заради димна завеса над терена след факли по трибуните и още веднъж заради хвърлени предмети по Кирил Десподов. ЦСКА имаше своите възможности, но Браян Морено и Маурисио Гарсес не се възползваха от чисти ситуации, предава blitz.bg/sport.

Гостите от Разград бяха по-активният отбор в първия четвърт час на двубоя, а в 6-ата минута пропуснаха първата си възможност за гол след центриране на Кирил Десподов.

ЦСКА отвърна с пробив на Тобиас Хайнц пред наказателното поле на съперника в 18-ата минута, но не последва опасност за Серджио Падт.

"Армейците" бяха най-близо до гол в 27-ата минута, когато в рамките на секунди Дюкенс Назон и Браян Морено пропуснаха да вкарат топката във вратата. Ударът на втория определено бе по-близо до това да се превърне в попадение и накара фенове и играчи на ЦСКА да се хванат за главите.

В последните минути на полувремето Лудогорец не успя да се възползва от центриране пред вратата на ЦСКА, а "червените" от последвалата контраатака.

Двубоят бе спрян малко след подновяването на играта заради димна завеса по трибуните, предизвикана от запалени димки и факли.

Малко след подновяването на мача Десподов се озова на добра позиция, но не успя да вкара, а малко след него Тобиас Хайнц пропиля шанс за ЦСКА.

Малко след това бившият играч на „червените“ Кирил Десподов опита да изпълни корнер в половината на ЦСКА, но към него полетяха предмети. Напрежението ескалира и реферът Георги Кабаков спря играта и прибра двата тима в съблекалните. Атаката от трибуните продължи и се наложи футболистите и треньорът на "червените" да бъдат защитавани с щитове от полицията.

Минути по-късно дербито бе подновено с корнер в половината на "червените", а часовникът - върнат на 67-а минута.

Първият опит на разградчани не сполучи, но при втория Игор Тиаго се възползва от лошата подредба на „червените“ бранители и се разписа за 1:0.

Пет минути след попадението за Лудогорец ЦСКА можеше да изравни, но Маурисио Гарсес не успя да се справи със Сержио Падт.

Пет минути преди края Кирил Десподов подгони дълга топка в половината на ЦСКА, но стражът на "червените" Густаво Бусато излезе и изчисти топката.

"Червените" имаха последна възможност в срещата в 10-ата минута от продължението, но след няколко удара, не успяха да стигнат до изравнителен гол.

Мачове от 28-ия кръг в Първа футболна лига:
Септември - Славия 1:2
Локо (Пд) - Спартак (Вн) 3:1
Локо (Сф) – Хебър 1:4
Арда - Ботев (Вр) 1:1
Ботев (Пд) – Левски 0:1
Берое - Пирин (Бл) 1:0
Черно море - ЦСКА 1948 0:0
ЦСКА-София – Лудогорец 0:1

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.

Свързани новини