Отидете към основна версия

2 802 23

Ники Костов: Последната минута е минутата на Левски

  • николай костов-
  • левски-
  • футбол-
  • лига на конференциите-
  • айнтрахт франкфурт

Поздравявам публиката, която създаде невероятна атмосфера, невероятна вечер футболна без инциденти и глупости

Наставникът на Левски – Николай Костов, не скри своята радост след равенството с Айнтрахт Франкфурт в Лига на конференциите. „Сините” стигнаха до равенство 1:1, а изравнителният гол за домакините дойде в последните секунди на срещата на стадион „Васил Левски”.

„Поздравявам публиката, която създаде невероятна атмосфера, невероятна вечер футболна без инциденти и глупости. Поздравявам играчите и на двата отбора, защото стана много добър мач. За съжаление започнахме с гол в първите минути, това промени психологията на много от нашите играчи. Имахме смутени играчи. Направихме грешки в центъра на терена. Второто полувреме бяхме малко по-уверени, нямаше какво да губим освен да натиснем педалите. Наградата е гол, който е награда и за нашата публика. Още един гол в последната минута, като че ли това е минутата на Левски”, сподели Костов.

„Невероятна битка, поздравявам нашите футболисти. Представям си какво са преживявали в различните епизоди от мача. Всички видяхте колко са силни и здрави физически играчите на Айнтрахт. Борихме се до края и бяхме възнаградени с този красив гол на Фадига.

Тепърва ще гледаме епизодите, ще видим защо грешихме толкова лесно без да сме под натиск. Тепърва ще дойдат анализите. За нас беше важно да се представим достойно. Играхме за победа, не сме се огъвали и за минута, за да си правим сметки за контраатака. Справихме се добре, защото губихме и трябваше нещо да променим”, каза още той.

„Хитростта я приложиха на нас. В началото на мача, отборът на Айнтрахт беше подреден по друг начин, а не както ние очаквахме. Нямаше как да променим нещата, защото шумът от трибуните беше много силен, а нямаше и прекъсване, за да кажем на играчите. Променихме постройката, трябваше няколко минути, за да се адаптираме. На почивката спокойно обсъдихме нещата и доминирахме.”

„Няма проблеми с Петрис. Просто се измори, може да има някоя крампа, разговарях с него, всичко е окей.

Не мога да ви кажа как трябва да подходим за реванша. Тепърва започват анализите, ще измислим стратегия да затрудним домакините. Остана ни надеждата да се бoрим за победата и да продължим напред. Аз вярвам в моите играчи, те почувстваха също, че могат да се борят с отбори като Айнтрахт. Отстъпваме по физика, видяхте, че те са мощни играчи, бързи. Имат много добри взаимодействия и преливат добре от фаза защита в атака. На това трябва да акцентираме и да се опитаме да спрем атаките им в зародиш”, завърши Николай Костов.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.

Свързани новини