Last news in Fakti

25 Август, 2023 07:30 2 028 2

Всички резултати от първите мачове в Лига Европа

  • лига европа-
  • футбол-
  • резултати

Лудогорец и Аякс бе най-чаканият мач от българските фенове, но "орлите" допуснаха поражение с 1:4 в Разград

Всички резултати от първите мачове в Лига Европа - 1

В първите мачове на плейофния кръг от Лига Европа се насладихме на 10 много интересни мача, като видяхме и много попадения. Реваншите на тези двубои ще са след само седмица, като ще стане ясно кои тимове отиват в груповата фаза на Лига Европа и кои в Лигата на конференциите.

Лудогорец и Аякс бе най-чаканият мач от българските фенове, но "орлите" допуснаха поражение с 1:4 в Разград, като Мохамед Кудус направи хеттрик за нидерландския тим, а Брайън Броби също отбеляза. За "орлите" точен бе Оливие Вердон от дузпа. Лудогорец имаше много положения, но някои страхотни намеси на вратаря на Аякс, лишиха разградчани от още попадения.

Славия Прага надви Заря Луганск с 2:0. Тимът от Чехия бе абсолютен фаворит, но трябваше да чака до 81-а минута, за да се разпише. Голът бе дело на Мухамед Тиджани, а второто попадение бе в добавеното време на Лукас Масопуст. Хекен и Абърдийн направиха зрелищното 2:2. Амор Лаюни откри, а след това Ибрахим Садик удвои от дузпа за шведския тим. В рамките на 4 минути Абърдийн изравни чрез Миовски и Девлин. В 90-а минута Хекен остана с човек по-малко след червения картон на Хамар, а в добавеното време гостите можеха да направят пълен обрат, но голът на МакГрат бе отменен поради засада.

Динамо Загреб успя да направи пълен обрат срещу Спарта Прага и да победи с 3:1. Крейчи откри за чехите от дузпа, но Шпикич, Перич и Иванушец донесоха победата на тима от Загреб, давайки му комфортен аванс преди реванша. Остранилият Лудогорец в Шампионската лига, тим на Олимпия Любляна загуби с 0:2 от Карабах. Головете за гостите бяха дело на Медина и Леандро Андраде.

Роял Юнион постигна важна победа над Лугано с 2:0. Денис Екерт Айенса откри още в началото, а след това гол на гостите бе отменен поради игра с ръка. Терхо удвои в 71-а минута, за да подпечата победата на своя отбор. Слован Братислава надви кипърския Арис с 2:1. За домакините Толич и Стрелец се разписаха, а за гостите точен бе Маямбела.

Клаксвик оцеля срещу Шериф Тираспол, като двата отбора завършиха 1:1. За тима от Фарьорските острови се разписа Патрик Да Сила, а за молдовците в герой се превърна Мбекели. ЛАСК Линц победи Жрински с 2:1, като Роберт Жул вкара и двата гола, а в 71-а минута Билбия намали. Гръцкият колос Олимпиакос надви Чукарички с 3:1, като всички попадения за домакините паднаха през първата част - Аюб Ел Кааби се отчете с с два гола, а Фортунис бе автор на другия. В добавеното време Янкович отбеляза почетно попадение за гостите.

Всички резултати от първите плейофни мачове в Лига Европа:

Славия Прага - Заря Луганск 2:1

Хекен - Абърдийн 2:2

Динамо Загреб - Спарта Прага 3:1

Лудогорец - Аякс 1:4

Олимпия Любляна - Карабах

Роял Юнион - Лугано 2:0

Слован Братислава - Арис 2:1

Клаксвик - Шериф Тираспол 1:1

ЛАСК - Жрински 2:1

Олимпиакос - Чукарички 3:1


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герги

    5 0 Отговор
    Има логика все пак...Лудогорец колкото и голямо желание да има,...не може да надскочи себе си...
  • 2 Видял

    3 1 Отговор
    Гел Делиормански с най голема кошница. Доста са им напълнили шошоните на ФК Кремвирш.