Отидете към основна версия

3 926 6

Усик с невероятната телесна метаморфоза! 30 кг. повече от аматьорските години

  • олександър усик-
  • спорт-
  • бокс-
  • килограми

Очаква се той да тежи около 101 кг

Олександър Усик премина от полусредна в тежка категория, за да стане шампион. 36-годишният мъж е претърпял невероятна телесна трансформация от аматьорските си дни до днес. Очаква се той да тежи около 101 кг (221 паунда) за битката си срещу Даниел Дюбоа в събота. Това е идентично с теглото му от двете битки с Джошуа, които му донесоха поясите на WBA, WBO и IBF.

Но като аматьор през 2006 г. той тежеше около 30 кг по-малко. Бившият опонент Шон Портър, който сега се бие шест категории под Усик, се изправи срещу украинеца, когато и двамата бяха на 20. Портър спечели в онзи ден.

„През 2006 г. той се би на 165 паунда (74 кг)“, каза Портър пред Sky Sports. „Той се би на Олимпийските игри през 2012 г. в тежка категория (еквивалент на полутежка категория в професионалния бокс). „Баща ми каза: „Познавате ли това име? Спомняш ли си как се би с него като дете? Той е украинецът, когото победихте в Чикаго“. Отвърнах: Какво? Сега се бие в тежка категория? Usyk беше толкова висок, колкото е сега, когато се бихме. Той определено е по-голям, по-тежък, по-силен сега. Тогава не беше кльощав, но не беше толкова едър, колкото е сега."

Усик срещу Джошуа II, 101 кг.

За реванша си срещу Ей Джей през 2022 г. Усик излезе с най-големия резултат, който някога сме виждали – малко над 100 кг. Имаше слухове, че е качил допълнителни 15 кг, но те се оказаха неоснователни след официалното претегляне. Запитан за теглото си, Усик се пошегува: „Виждате ли, вашите очаквания не винаги се оправдават“. Усик спечели с разделено съдийско решение в по-равностойно състезание, след като нанесе повече удари на опонента си.

Сега предстои ново предизвикателство. И мнозина смятат, че Усик ще е още по-тежък. Може би 30 кг. Повече отколкото в аматьорските си години.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини