Отидете към основна версия

14 605 24

Украйна вдигна тежкото вето относно Русия

  • украйна-
  • русия-
  • спорт

Това пък лишаваше представителите на страната да се борят за медали в редица важни турнири и шампионати

Правителството на Украйна вдигна тежкото вето, което забраняваше на спортисти от страната да се състезават срещу руснаци и беларуси на международни състезания. Това пък лишаваше представителите на страната да се борят за медали в редица важни турнири и шампионати.

В новото постановление на министерството на спорта се съобщава, че украинци ще може да участват в подобни двубои, стига представителите на Русия и Беларус се представят под неутрален флаг и без национални химни.

Забраната остава в сила за всички състезания, в които руснаци и беларуси имат право да използват националните си символи. В такива случаи на представителите на Украйна се препоръчва незабавно оттегляне от надпреварите.

Преди половин година украинското правителство забрани на своите спортисти да участват в международни състезания, в които са допуснати представители на Русия и Беларус. След това решението беше облекчено и украинските представители получиха право да се включат в такива състезания, но при определени условия. При тяхното неспазване, провинилите се спортисти от Украйна ще бъдат лишавани от държавна финансова субсидия.

Първоначалното вето беше наложено, след като МОК взе решение да допусне руснаци и беларуси до състезанията, но при съблюдаване на ограниченията, наложени от различните международни спортни федерации.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 35 гласа.

Свързани новини