Отидете към основна версия

2 356 0

Падна най-старият рекорд в MotoGP

  • брад биндър-
  • motogp-
  • moto gp-
  • спорт-
  • рекорд-
  • гран при на япония

Южноафриканският пилот на КТМ завъртя обиколка за 1:43.489, с което подобри предишното върхово постижение, което бе дело на Хорхе Лоренцо от 2015 година

Брад Биндър постави нов абсолютен рекорд на пистата „Мотеги“ по време на втората тренировка преди Гран При на Япония в MotoGP. Южноафриканският пилот на КТМ завъртя обиколка за 1:43.489, с което подобри предишното върхово постижение, което бе дело на Хорхе Лоренцо от 2015 година.

Впоследствие пилотът на Ямаха се върна на пистата с втората си машина, но след завършека на сесията ясно си пролича, че той изпитва някакъв физически дискомфорт в резултат на падането си. Камерите в бокса уловиха Куартараро да накуцва след слизането си от мотора в края на петъчните тренировки на „Мотеги“.

Въпреки тези проблеми за сега очакванията са той да продължи участието си в домашния уикенд на Ямаха. А той ще продължи утре в 4:10 часа сутринта българско време с последната свободна тренировка. Тя ще бъде с продължителност от половин час, а само 10 минути след нейния край ще стартира и квалификацията, която както винаги ще определи реда за стартиране за спринта и основното състезание.

Спринтовата надпревара от 14-я кръг за сезон 2023 в MotoGP е предвидена за 9:00 часа утре и ще бъде с продължителност от 12 обиколки. От 9:00 в неделя пък трябва да стартира и основното състезание, което ще бъде с продължителност от 24 тура.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини