Отидете към основна версия

3 070 29

Григор Димитров даде всичко от себе си, но загуби от коравият Рубльов

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • андрей рубльов

Димитров, който в по-ранните кръгове на турнира отстрани играчи като световния номер 2 Карлос Алкарас от Испания и олимпийския вицешампион Карен Хачанов от Русия, отново показа солидна игра, особено в първия сет, но пропусна възможности в ключови моменти, които бяха наказани от Рубльов

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, остана на крачка от финала на турнира от сериите „Мастърс“ в китайския мегаполис Шанхай, след като отстъпи с 0:2 сета [6:7 (7), 3:6] срещу руснака Андрей Рубльов в здрава битка на 1/2-финалите след 1:49 минути игра.

Димитров, който в по-ранните кръгове на турнира отстрани играчи като световния номер 2 Карлос Алкарас от Испания и олимпийския вицешампион Карен Хачанов от Русия, отново показа солидна игра, особено в първия сет, но пропусна възможности в ключови моменти, които бяха наказани от Рубльов.

По този начин българинът пропусна възможността да се класира за първи финал на турнир „Мастърс“ от 2017-а година, когато спечели титлата в Синсинати. Димитров вече е с баланс от една победа и осем загуби на полуфинали на надпревари от такъв ранг.

Въпреки поражението Гришо може да е много доволен от представянето си в Китай. Преди страхотния си рейд в Шанхай българинът игра полуфинал в Чънду, както и четвъртфинал в Пекин, като и в двата случая загуби от играчи от Топ 10. Чудесното представяне на Димитров в Шанхай ще се отрази на ранкинга му. В понеделник българинът ще се изкачи до №16 в света и ще бъде на 145 точки зад 15-ия в подреждането Карен Хачанов.

Рубльов пък заслужи мястото си на финала, където ще се изправи срещу поляка Хуберт Хуркач, който надделя над американеца Себастиан Корда с 6:3, 6:4.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.

Свързани новини