Отидете към основна версия

898 9

Изпълнителният директор на БФС: Ако реши, УЕФА може да прати мача и на Царско село

  • бфс-
  • борислав попов-
  • христо запрянов-
  • сдвр-
  • футбол-
  • българия-
  • унгария

Разговорите за провеждането на международна среща започват много преди датата на мача

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов даде пресконференция заедно със своя заместник Христо Запрянов и представители на СДВР относно цялата сага относно провеждането на европейската квалификация между България и Унгария утре. На сбирката присъства и пресаташето на футболната централа Виктор Игнатов.

„Разговорите за провеждането на международна среща започват много преди датата на мача. Подават се всички документи относно сигнали и съмнения за вероятни проблеми и кризисни ситуации. На база на данните УЕФА прави анализ и взима решение дали да промени мястото за провеждане на футболната среща. На базата на информацията е взето решение да не се продават билети за мача“, заяви Попов.

„УЕФА решава защо не трябва да има фенове и препоръчва да се играе пред празни трибуни. Ако някой не е останал убеден, аз не мога да коментирам повече. Има хора, които смятат, че Земята не е кръгла. Има цяла структура, която се занимава със сигурността на международните футболни срещи. Тя също събира информация и на база на анализ те взимат решение. Строго препоръчват да няма продажба на билети“, допълни изпълнителният директор на БФС.

„Отново ще повторя думите си, които казах и вчера. Аз не съм избиран, за да подам оставка. Аз съм назначен и мога да бъда уволнен или освободен от длъжност. Ще присъствам на мача. Искам националният ни отбор да върви напред“, призна Попов.

„Забравя се, че футболната дейност е подробно регламентирана правна дейност. Когато има проблем, асоциацията домакин трябва да представи и резервен стадион. Ако УЕФА реши, може да прати мача и на Царско село. Разград е коментиран. Не сме изразявали позиция къде да бъде мачът. Решението е на УЕФА. Стадионите в България, които могат да приемат такива мачове, не са много", обяви шефът в БФС.

"Искам да благодаря на националния стадион „Васил Левски“ и на органите на реда, че за този кратък срок вложиха всички усилия в работно и извън работно време, за да може този мач да бъде организиран и проведен", завърши Борислав Попов.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.

Свързани новини