Отидете към основна версия

5 023 15

Владимир Путин издаде указ, с който се...

  • спорт

Президентът на Русия подписа указа за руско гражданство на американски боксьор и канадски хокеист

Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа указа, с който се дава руско гражданство на американския боксьор Кевин Джонсън и канадския хокеист Брендън Лайпсик, съобщава Ройтерс, позовавайки се на властите в Москва.

През септември миналата година вестник "Известия" писа, че Джонсън, който се състезава в тежка категория, е прибавил към името си Владимирович заради Путин, след което е писал лично на руския президент, за да получи руско гражданство.

44-годишният Кевин Владимирович Джонсън има 36 победи, 22 загуби и две равенства на професионалния ринг. Той беше претендент за световната титла през 2009 година, когато бе победен от Витали Кличко. След това Джонсън допусна загуби още от боксьори като Тайсън Фюри, Дерек Чисора и Антъни Джошуа, а през 2017 година пристигна в България за мач с Кубрат Пулев, който също загуби.

Лайпсик играеше в Националната хокейна лига на САЩ и Канада до 2020 година, когато бе уволнен от тима на Вашингтон Кепиталс заради коментари и забележки по адрес на други хокеисти. Оттогава той играе в руската Континентална хокейна лига, съобщи БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 19 гласа.

Свързани новини