Last news in Fakti

10 Януари, 2024 07:00 1 395 9

Сакраменто с голям обрат, Везенков беше зрител

  • александър везенков-
  • баскетбол-
  • спорт-
  • нба-
  • сакраменто кингс-
  • детройт пистънс

Българинът пропусна три поредни мача на "кралете", след което записа 11 точки срещу Ню Орлиънс Пеликанс преди два дни

Сакраменто с голям обрат, Везенков беше зрител - 1

Александър Везенков не се появи в игра за Сакраменто Кингс при победата над Детройт Пистънс със 131:110. Българинът пропусна три поредни мача на "кралете", след което записа 11 точки срещу Ню Орлиънс Пеликанс преди два дни, но днес отново беше пренебрегнат от старши треньора Майк Браун.

Сакраменто сътвори впечатляващ обрат, за да стигне до успеха срещу най-слабия отбор в НБА. "Кралете" загубиха първата част с 29:47, но после много бързо настигна домакините и още на почивката имаше преднина, а през второто полувреме не позволи на "буталата" да погледнат към победата.

Сакраменто вече е с баланс 22-14 и заема пето място в Западната конференция. Кингс допусна поражение само в един от последните си 4 мача, а утре ще гостува на непретенциозния Шарлът Хорнетс в опит да се реваншира за поражението със 104:111 преди седмица.

Двубоят в "Литъл Сийзърс Арена" започна по-добре за домакините, които действаха разнообразно в атака и почти не пропускаха стрелба. Сакраменто поддържаше равновесието благодарение на звездите си Домантас Сабонис и Ди'Аарън Фокс. Телевизионният таймаут дойде при 20:13 в полза на Детройт след тройка на Боян Богданович.

"Буталата" набързо натрупаха преднина от 15 точки и продължиха да я увеличават. Сакраменто на практика не играеше в защита и позволяваше на домакините с лекота да бележат кош след кош. Първата четвърт завърши 47:29 за Детройт, като тимът на Монти Уилямс показа убийствена успеваемост от далечна дистанция (7/10), а гостите не реализираха нито една тройка в този период.

Въпреки че във втората част пазеха по-агресивно, "кралете" правеха много грешки и не успяваха да се доближат до съперника си. Богданович вкара 20-ата си точка за 57:40 и имаше 8 успешни стрелби от 9 опита. От другата страна Сабонис беше неудържим, но никой от съотборниците му не блестеше с ефективност.

В средата на вторите 12 минути Сакраменто направи серия от 11:0 и се върна в мача. Това принуди Монти Уилямс да вземе прекъсване, но и след него Пистънс не можаха да влязат в ритъм. Минута преди края на полувремето Ди'Аарън Фокс напомни за себе си с елегантно поднасяне и Сакраменто поведе за първи път в мача, а почивката дойде при 68:65 в полза на Кингс. Отборът на Майк Браун спечели втората част с 39:18.

За кратко на старта на третата част Сакраменто направи преднината си двуцифрена, а от безмилостната стрелба на Детройт в началото нямаше и помен. След тройка на Сабонис "кралете" дръпнаха с 83:68. Последва отпускане в редиците на гостите, а Джо Харис се включи силно за Пистънс.

Ръката на Боян Богданович "изстина", а Детройт пропусна няколко ситуации, в които можеше сериозно да намали изоставането си. В същото време далечната стрелба на Сакраменто потръгна и нов обрат изглеждаше невъзможен. Aлекс Бъркс обаче беше на друго мнение и върна интригата с тройка малко преди края на частта - 95:98.

Детройт дори успя да изравни, но след това Сакраменто отново под контрола над срещата. Малик Монк се справяше не по-лошо от Фокс с организацията на играта, а освен това реализира важни стрелби. Кевин Хъртър пък хвърли много усилия в защита.

След тройка на Кийгън Мъри Сакраменто поведе със 116:105 и до края не изпусна инициативата. Домакините не оказаха никаква съпротива и последните минути бяха изпълнени с грешки и от двете страни.

Домантас Сабонис направи "трипъл-дабъл" за Сакраменто с 37 точки, 10 борби и 13 асистенции. Кийгън Мъри завърши с 32 точки, а Ди'Аарън Фокс добави 26. За Детройт над всички беше Боян Богданович с 26 точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    21 3 Отговор
    И как се представи в публиката, добре ли беше. Дали не е време да му вдигнеме един паметник приживе на тоя.
  • 2 Перо

    20 1 Отговор
    Българинът пропуска мачове, защото е закупен като резервен играч! Не знам защо тъпата журналя не разбра това! Везенков не е титуляр в Сакраменто! Защо сайта търси новина, чрез изсмукване от пръстите!

    Коментиран от #4

  • 3 Предположко 🤩

    12 2 Отговор
    Везенков май се наигра това беше.
  • 4 уйко калеко

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    МНОГО Е ДОБЪР.ВИСОЧЪК. ИДЕАЛЕН ЗА КОЛЧЕ ЗА ДОМАТИ.
  • 5 Мимишоглу

    5 4 Отговор
    лицето Везенков е гола вода,кал по гърба и син камък в ушите!Този ромей е от село Буковлък плевенско!!!
  • 6 СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА?;!;!!!!!!!

    7 1 Отговор
    НЕСЧСТНИ ДЖУРНАЛЯ ПАДКУПНИ...
  • 7 редник

    6 0 Отговор
    /... Везенков беше зрител/

    И защо това е новина?...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 огледалце, огледалце

    1 0 Отговор
    Прекалено рус е за "Сакраменто джипси кингс". То и Сабонис няма още година при тях, но той е с дълъг стаж при "Индианците..."