Отидете към основна версия

6 930 9

Близначките от Маями: Джокович се държа все едно се познаваме от 10 години

  • вержини чакърова-
  • eлеонор чакърова-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • новак джокович-
  • спорт-
  • маями

Сестрите са сред най-добрите на двойки в България в един период

Eлеонор и Вержини Чакърови не са от Маями, а от България, но именно като "Twins of Miami" са известни в един от най-космополитните градове. След успехи в колежанския тенис близначките се установяват именно в центъра на слънчева Флорида, където намират своето място.

Сестрите са сред най-добрите на двойки в България в един период. След като демонстрират потенциал като девойки те заминават за Съединените щати, където имат големи успехи в колежанския тенис. Първо са в Кентъки, където печелят Конференцията два пъти. Две години по-късно се местят в по-добър университет в Сейнт Луис, Мисури. Там поставят рекорд за най-много спечелени мачове на двойки в историята на университета.

Спортната традиция в семейството на Чаръкови е много дълбока, а се оказва, че и уелнес събитията имат семейна връзка. "Баба ни, Виргиния Михайлова, е първата българка на олимпийски финал (на хвърляне на диск). След това беше в олимпийския комитет за допинг и направи един от най-големите центрове за възстановяване на олимпийски спортисти в България. Майка ни, Бистра Димитрова, беше професионална плувкиня, след това професор в НСА. Сега се занимава с изграждането на уелнес център. Спортът и уелнес нещата сякаш са по семейна линия. Много работа изисква, но накрая се получава много добре", споделят близначките.

Елеонор и Вержини сякаш са намерили точното място за проектите си и казват, че се чувстват отлично във Флорида: "Маями е като център на света, всички големи са тук. Животът е екстра. Ходихме да гледаме Лионел Меси на първия му мач тук. Ходили сме и на старт от Формула 1, много е яко".

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.

Свързани новини