Отидете към основна версия

629 2

Спартак Варна победи 10 от Локо Пд, Коуто вкара и беше изгонен

  • спартак варна-
  • футбол-
  • локомотив пловдив

"Соколите" удариха "смърфовете" с 1:0

Спартак (Варна) постигна драматична победа с 1:0 над Локомотив (Пловдив) в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига. Двата тима, които са с може би най-несигурното бъдеще от отборите в родния елит, предложиха интересен футбол и емоции на “Коритото” в морската ни столица. Единственото попадение вкара Бернардо Коуто в 87-ата минута, а секунди след това той бе изгонен, защото получи втори жълт картон, след като свали фланелката при радостта си. Локомотив от своя страна игра повече от 30 минути с човек по-малко, след като Мартин Паскалев получи червен картон и прекара на терена само 13 минути, влизайки от пейката на полувремето. Така двата тима приключиха срещата с по 10 души на терена.

Иначе през първата част гол на Ахмед Ахмедов бе отменен заради игра с ръка, а през второто полувреме Франк Риволиер направи два много сериозни пропуска. В крайна сметка “соколите” продължиха с добрата си серия у дома и добавиха нови три точки в актива си.

Още в първата минута се откри опасна възможност за Спартак. Ахмедов бе изведен на добра позиция и нахлу в наказателното поле, а там бе изблъскан от Калоян Костов. Нападателят се строполи на земята и поиска дузпа, но главният рефер остана безмълвен. В крайна сметка ситуация бе прегледана с ВАР, но се прецени, че няма очевидна грешка в отсъждането на съдията.

След първоначалния натиск на Спартак в първите минути Локомотив също показа, че е дошъл за победа, организирайки няколко атаки. В 11-ата минута Ефе Али опита далечен удар, но крайно неточен.

В следващите минути двата тима повече се надлъгваха в средата на терена, отколкото да създават опасни положения. Първата по-сериозна възможност дойде в 23-ата минута, когато Ахмедов стреля от границата на наказателното поле след подаване на Илич, но се получи рикошет и топката излезе в корнер.

При последвалия ъглов удар топката бе центрирана на далечния край, където Александър Цветков игра с глава. Точно на голлинията Ахмедов падайки подложи глава и вкара за 1:0. След преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче се отсъди, че кълбото е докоснало ръката на нападателя и попадението бе отменено.

Първото полувреме завърши с напрежение между двата тима след няколко отсъждания на главния съдия, което отприщи гнева и на феновете по трибуните. В крайна сметка обаче попадение не падна и резултатът остана 0:0.

Второто полувреме започна с по-активна игра на Спартак. В 51-ата минута Ахмедов стреля мощно от далечна дистанция, но топката прелетя над напречния стълб. В 58-ата минута Локомотив (Пловдив) остана с човек по-малко. Мартин Паскалев, който се появи на почивката, прекара само 13 минути на терена, след като получи втори жълт картон и остави отбора си с десет души.

В минутите след червения картон за гостите Спартак пое контрол над двубоя и владееше много повече топката, като футбол се игра почти изцяло в половината на “смърфовете”. До чисти положения обаче така и не се стигаше. В 76-ата минута Ивей Ромееш пое отдясно, смени посоката и стреля, но крайно неточно.

Няколко секунди по-късно Франк Риволиер се откъсна от Ефе Али и остана сам срещу Луков, но разочарова с удара си. Най-чистата възможност се откри в 81-ата минута. Ивей Ромееш проби отдясно и пусна успореден пас към Револиер. Нападателят бе напълно сам, но на 3-4 метра централно от голлинията пропусна да отбележи.

В 87-ата минута все пак логичното се случи и Спартак поведе. Ромееш отново проби отдясно, центрира към наказателното поле по земя, а там Ахмедов засече, но Луков успя да избие. Все пак кълбото дойде удобно на Бернардо Коуто, който при добавката не сбърка и вкара за 1:0.

При радостта си обаче голмайсторът, който влезе в игра в 80-ата минута, си съблече фланелката и получи втори жълт картон и съответно изгонен. Така португалецът остава и Спартак с десет души на терена.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини