23 Октомври, 2024 23:53 638 2

Барселона разпиля Байерн Мюнхен в Шампионската лига

  • барселона-
  • футбол-
  • байерн мюнхен-
  • шампионска лига

"Каталунците" се наложиха с 4:1

Барселона разпиля Байерн Мюнхен в Шампионската лига - 1

Барселона разгроми Байерн (Мюнхен) с 4:1 в Шампионската лига и взе частичен реванш за всички тежки загуби от баварците през последните години. Хеттрик на Рафиня беше в основата на триумфа на "блаугранас", а Роберт Левандовски също се разписа срещу бившия си отбор. Почетното попадение за гостите отбеляза Хари Кейн.

Барселона разпиля Байерн Мюнхен в Шампионската лига

Домакините от Барселона стартира ударно среща и откриха резултата още преди да са изтекли и 60 секунди. Защитата на Байерн беше изнесена много напред, а Фермин Лопес изведе Рафиня след грешка в средата на терена от страна на гостите. Бразилецът, който бе с капитанската лента тази вечер, остана сам срещу вратаря Мануел Нойер, успя да го заобиколи и прати топката в опразнената врата за 1:0.

Байерн опита да отговори с няколко атаки по фланговете, а в осмата минута Хари Кейн беше изведен отлично зад защитата на Барселона, но първото му докосване не беше най-доброто и поведе дълго топката. Това позволи на вратаря Иняки Пеня да излезе напред и да изчисти точно преди англичанинът да нанесе удар.

Барселона разпиля Байерн Мюнхен в Шампионската лига

Баварците продължиха да нападат и пратиха топката във вратата на домакините минута по-късно, но гол нямаше. Отново Кейн комбинира с Томас Мюлер отдясно, който пък центрира и качи топката на главата на англичанина, а той прати във вратата на Пеня. След прегледа със системата ВАР, обаче, попадението не беше зачетено заради минимална засада на Кейн.

Натискът на Байерн, обаче, даде резултат в 18-ата минута, когато този път резултат наистина беше изравне. Тогава Ким-мин Дже намери Майкъл Олисе отдясно, а той с чудесно дълго подаване комбинира със Серж Гнабри на други фланг. Крилото влезе в наказателното, справи се с Жул Кунде и центрира на втора греда за Хари Кейн, който изпревари Иниги Мартинес и с акробатичен удар не остави шансове на Пеня за 1:1.

Барселона разпиля Байерн Мюнхен в Шампионската лига

Барселона, на свой ред, опита да натисне съперника си и стигна до две опасни ситуации малко по-късно. В 26-ата минута Роберт Левандовски шутира по земя пред наказателното поле, но топката премина покрай вратата. Минута след това Мануел Нойер сбърка, но късметът го покри и ударилата се в Ламин Ямал топка не попадна в мрежата му и излее в аут.

Каталунците отново поведоха в резултата в 36-ата минута, когато Роберт Левандовски наказа бившия си отбор. Ламин Ямал опита извеждащо подаване за Фермин Лопес зад гърба на високия Ким-мин Дже. Въпреки по-големия си ръст, южнокореецът сбърка и младият испанец влезе в наказателното поле, не успя да прехвърли Мануел Нойер, но успя да подаде за Левандовски, който беше изпуснат от Даю Упамекано и полякът отбеляза във вратата за 2:1. Нападателят, обаче, не се израдва на гола си, показвайки уважение към бившия му тим, където прекара осем години от кариерата си, и феновете му. Гостите пък имаха претенции за нарушение на Лопес, който леко избута Ким, но голът остана.

В последната минута от редовното време на първата част Барселона нанесе и трети тежък удар по Байерн. Младият Марк Касадо даде прекрасен диагонален пас за Рафиня, който овладя технично топката, справи се с Рафаел Герейро и Даю Упамекано, а след това отправи красив фалцов удар в далечния ъгъл и не остави шансове на Найер да реагира – 3:1.​

Барселона разпиля Байерн Мюнхен в Шампионската лига

Втората част започна без промени в двата състава, а Барселона отново натисна. Така Нойер отново сбърка в опита си да комбинира със свой съотборник, но Рафиня не извлече максимума от ситуацията.

В 50-ата минута поредица от рикошети пред вратата на Барселона завърши със силен и неточен удар на Палиня над вратата.

Каталунците се забавляваха на Олимпийския стадион и напълно заслужено стигнаха и до четвърти гол в 56-ата минута. Ламин Ямал намери Рафиня с превъзходен пас, който овладя на гърди в половината на Байерн и се изстреля като куршум пред Ким-мин Дже и Упамекано, влезе отляво в наказателното поле и с великолепно премерен изстрел с левия крак по тревата намери далечния ъгъл на вратата на невярващия Нойер – 4:1.

Венсан Компани отговори веднага след това с четворна смяна, пускайки на терена Лерой Сане, Джамал Мусиала, Кингсли Коман и Леон Горецка. Те замениха Майкъл Олисе, Томас Мюлер, Серж Гнабри и Жоао Палиня. За Барселона пък в игра влезе Френки де Йонг, заменяйки Фермин Лопес.

Байерн опита да върне интригата и в 66.ата минута Кингсли Коман проби отляво, влезе в наказателното поле и шутира към далечния ъгъл, но в аут.

Барселона разпиля Байерн Мюнхен в Шампионската лига

Последваха по-спокойни минути, като Барселона държеше повече топката, а феновете на каталунците окуражаваха допълнително своите любимци. Байерн правеше опити да натисне по крилата, но центриранията на Коман не носеха сериозна заплаха за вратата на Пеня, а и стражът на домакините се намеси уверено след няколко корнера. Четвърт час преди края Дани Олмо замени отбелязалият хеттрик за Барса Рафиня.

В 79-ата минута именно Дани Олмо изведе добре Левандовски, но полякът не успя да нанесе завършващ удар, след като бе спрян от Ким-мин Дже.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гробар

    1 1 Отговор
    yтpenkaта град Koзлoдyй пykнa ли вече? крайно време е за да може до другия хелуин да му използваме коколяците
    преди това червеите и бръмбарите чистачи...до 1 година само кокаляци трябва да останат. За целта ще се рaзлoжи в парник. От очните дупки ще пъплят червеи и по цялото му рахитично телце.
  • 2 Хубав мач

    3 1 Отговор
    Байерн бяха като препарирани. Рафиня направи страхотни попадения!