Отидете към основна версия

10 642 6

Toп 10 на най-разпространените пароли

  • интернет-
  • пароли

 

Популярното издание за компютри и IT технологии PC Magazine подреди изключително интересна класация на десетте най-разпространени пароли в интернет пространството. Авторите на изследването правят заключение, че по-голяма част от потребителите в интернет са толкова глупави, мързеливи или прекалено доверчиви, че използват една и съща парола, за да влязат в своя компютър, в социални мрежи, електронни пощи и дори в банковите си сметки.
 
Изследването показва още, че паролата не само е една и съща, а в много от случаите е и прекалено елементарна и предсказуема. Въпреки непрекъснатите съвети на различните интернет портали за честа смяна на паролата и използването на различни символи тенденцията за нарастване на броя на т.нар. предсказуеми пароли непрекъснато се увеличава. Ето и списък с десетте най-често използвани пароли в интернет:
 
1. password
2. 123456
3. qwerty
4. abc123
5. letmein
6. monkey
7. myspace
8. (цифри от рожденни дати)
9. blink182
10. (вашето първо име)
 
Междувременно английската компания Rackspace изнесе данни, че повече от една четвърт от британците разполагат с онлайн колекции от музика, филми и информация, която се оценява средно на няколкостотин паунда. Според Rackspace все повече британци включват в завещанието си различни пароли за акаунти в социални мрежи, онлайн хранилища на снимки и видео, както и на своя поверителна информация, съхранявана не на локалния компютър, а на някоя интернет страница.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини