Last news in Fakti

18 Октомври, 2011 13:47 10 588 6

Toп 10 на най-разпространените пароли

  • интернет-
  • пароли

 

Популярното издание за компютри и IT технологии PC Magazine подреди изключително интересна класация на десетте най-разпространени пароли в интернет пространството. Авторите на изследването правят заключение, че по-голяма част от потребителите в интернет са толкова глупави, мързеливи или прекалено доверчиви, че използват една и съща парола, за да влязат в своя компютър, в социални мрежи, електронни пощи и дори в банковите си сметки.
 
Изследването показва още, че паролата не само е една и съща, а в много от случаите е и прекалено елементарна и предсказуема. Въпреки непрекъснатите съвети на различните интернет портали за честа смяна на паролата и използването на различни символи тенденцията за нарастване на броя на т.нар. предсказуеми пароли непрекъснато се увеличава. Ето и списък с десетте най-често използвани пароли в интернет:
 
1. password
2. 123456
3. qwerty
4. abc123
5. letmein
6. monkey
7. myspace
8. (цифри от рожденни дати)
9. blink182
10. (вашето първо име)
 
Междувременно английската компания Rackspace изнесе данни, че повече от една четвърт от британците разполагат с онлайн колекции от музика, филми и информация, която се оценява средно на няколкостотин паунда. Според Rackspace все повече британци включват в завещанието си различни пароли за акаунти в социални мрежи, онлайн хранилища на снимки и видео, както и на своя поверителна информация, съхранявана не на локалния компютър, а на някоя интернет страница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 skier

    0 0 Отговор
    Аз използвам супер елементарна парола и никога не я сменям. До сега никой не я е разбил, аз не я забравям и съм сигурен, че никой не би се сетил каква е.
  • 2 ТЕОДОР НИКОЛОВ

    0 0 Отговор
    , абсолютно вярно!
  • 3 sex

    0 1 Отговор
    DAI MI SAMO E-MAILA TI DA VIDIM DALI NE MOGA DA Q RAZBIQ :PPPP NAPISHI SI GO I SHTE TI IDE I FACEBOOK AKO IMASH I SI4KO OSTANALO :PPPPP DAVAI

    Коментиран от #6

  • 4 infotech

    1 0 Отговор
    hah moeto e egn-to mi ;pp
  • 5 до sex

    1 0 Отговор
    На теб 5 емаила да ти дадат и тайниа отговор да кажат пак ще се о.ереш
  • 6 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "sex":

    @3 goliam si haker be dechko