29 Октомври, 2011 17:17 2 234 2

600 000 хакерски атаки дневно удрят Facebook

  • хакери-
  • facebook-
  • пароли

Хакери проникват в стотици хиляди профили във Facebook всеки ден, признаха от социалната мрежа. На всеки 24 часа има около 600 000 опита да се влезе в профилите на потребителите, личните им данни, и-мейлите, снимки и всякаква друга лична информация. Това е първото по рода си разкритие на Facebook, коментира британският вестник „Дейли телеграф”. Социалната мрежа засега мълчи за данните, ясно е само, че не всички опити са успешни.

Експерти допълват, че количеството на хакерските набези е доста притеснително. Ето защо трябва да сме по-внимателни, когато избираме парола или откликване на разни покани и предложения в социалната мрежа.

Facebook е привлекателен за виртуалните престъпници, защото чрез него лесно може да пращат спам-съобщения или различни оферти. Целта, разбира се, е финансово мотивирана.

За хакерите тази задача става все по-лесна, тъй като около 30% от потребителите са с еднакви пароли за всички регистрации, които имат, а това ги прави много уязвими. Нараства и броят на сърдитите подрастващи, които искат да се домогнат до профила на някой от съучениците си и да пуснат някаква нелицеприятна информация от тяхно име.

Ето защо подбирайте сложни пароли и не ги използвайте за повече от един акаунт, съветват експертите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5 nov

    1 0 Отговор
    remember remember the fifth of november
    аре на facebook му остана само една седмица :)
    вече отброявам дните .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.