Отидете към основна версия

6 825 9

Нова скоростна кутия с два съединителя за Mini

  • mini-
  • скоростна кутия

С новия вариант на трансмисията си британската премиум автомобилна марка MINI подчертава спортните характеристики на актуалните си модели в сегмента на малките автомобили.

За предлаганата за пръв път за MINI седемстепенната автоматична трансмисия Steptronic с два съединителя са характерни екстремно бързите превключвания, високият комфорт при смяна на предавките и оптимизираната ефективност. Тя се предлага с подбрани двигатели като алтернатива на серийната шестстепенна механична скоростна кутия.

Специфичната конструкция на скоростната кутия с два съединителя съчетава две отделни трансмисии в един корпус. Основният елемент са двата охлаждани с масло съединителя, от които единият отговаря за четните предавки (2, 4, 6), а другият за нечетните (1, 3, 5, 7), както и за предавката за заден ход.

По времена шофиране единият от двата съединителя е винаги затворен, а другият отворен. При възходящо респективно низходящо превключване те се активират последователно, като отварянето на първия съединител става успоредно със затварянето на втория.

За да може винаги да е готова с подходящата за следващото превключване предавка, електронното управление на новата скоростна кутия с два съединителя постоянно анализира желанията на водача и ситуацията на пътя. Оценяват се положението на педала на газта, оборотите на двигателя, скоростта и режима на шофиране.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини