Last news in Fakti

25 Декември, 2017 10:45 6 814 9

Нова скоростна кутия с два съединителя за Mini

  • mini-
  • скоростна кутия
Нова скоростна кутия с два съединителя за Mini - 1

С новия вариант на трансмисията си британската премиум автомобилна марка MINI подчертава спортните характеристики на актуалните си модели в сегмента на малките автомобили.

За предлаганата за пръв път за MINI седемстепенната автоматична трансмисия Steptronic с два съединителя са характерни екстремно бързите превключвания, високият комфорт при смяна на предавките и оптимизираната ефективност. Тя се предлага с подбрани двигатели като алтернатива на серийната шестстепенна механична скоростна кутия.

Специфичната конструкция на скоростната кутия с два съединителя съчетава две отделни трансмисии в един корпус. Основният елемент са двата охлаждани с масло съединителя, от които единият отговаря за четните предавки (2, 4, 6), а другият за нечетните (1, 3, 5, 7), както и за предавката за заден ход.

По времена шофиране единият от двата съединителя е винаги затворен, а другият отворен. При възходящо респективно низходящо превключване те се активират последователно, като отварянето на първия съединител става успоредно със затварянето на втория.

За да може винаги да е готова с подходящата за следващото превключване предавка, електронното управление на новата скоростна кутия с два съединителя постоянно анализира желанията на водача и ситуацията на пътя. Оценяват се положението на педала на газта, оборотите на двигателя, скоростта и режима на шофиране.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нини

    20 6 Отговор
    От кога пък Mini е премиум марка?!

    Коментиран от #3

  • 2 LEGIONARIVS

    7 2 Отговор
    минито приличат особенно отвътре на ония детските колички с монети в мола
  • 3 JCW

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Нини":

    От както са част с премиум марката БМВ вече 10 години

    Коментиран от #4

  • 4 papi

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "JCW":

    Че кво му е премиум на БМВ то и то като всички коли с четири гуми и реотани на задното стъкло

    Коментиран от #9

  • 5 Гого

    1 0 Отговор
    С две думи Английска бракма като Rover!
  • 6 Не мерси

    1 0 Отговор
    Забравили сте да напишете за комфорта и екстремното преживяване при поддръжката и ремонта на тия скорости. Същия боклук като DSG
  • 7 гост

    1 0 Отговор
    Навремето казваха, че щом се научиш на ръчна ск. кутия всичко друго може да караш. Сега гледам се предлагат и учебни коли автоматик за неможещите. И да, Мини не е премиум. Бентли е премиум.

    Коментиран от #8

  • 8 Чичу Ади

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Бентли е луксозна марка, както и Ролс Ройс. Немското трио, заедно с Лексъс, Инфинити, Ягуар са премиум. Мини не е премиум, защото е собственост на БМВ, а защото не се прави от пластмасата на Пежо-Ситроен. Нямаш толкова пари, иначе щях да ти препоръчам да покараш едно Мини. Бюджетните автомобили като Рено и Шкода пък са в пъти по-добри от 20 годишният ти гнилоч с марка Орел. Та като се повозиш в една Фабия или Клио, ще разбереш защо Мини е премиум.
  • 9 Госта

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "papi":

    То като твоята Дачийка бе,малко по-евтино де