Отидете към основна версия

7 812 14

Колко евтин е най-евтиният електрически мотоциклет

  • мотоциклет-
  • електрически-
  • lightning strike-
  • цена

Състоя се премиерата на ел. спортен байк Lightning Strike, който е презентиран, като най-евтиният електрически мотоциклет. Двуколесното ще постъпи в продажба от месец юли тази година и ще е доста по-евтин от аналогичните електрически спортни мотоциклети.

Lightning Strike ще се предлага в няколко версии. Базовата ще е с мощност 90 конски сили и ще има максимален въртящ момент 244 Нм. Акумулаторната батерия ще е с капацитет 10 киловат часа и ще е достатъчна за автономен пробег от 169 километра. Цената ще е $12 998.

За $16 998 се предлага същия байк , но с батерия с капацитет 15 киловат часа. Тази версия може да измине с едно зареждане разстояние от 240 километра. Топ вариантът ще струва $19 998 и ще се оборудва с електромотор с мощност 120 конски сили. Акумулаторната батерия на този електроциклет ще е с капацитет 20 киловат часа.

Като опция се предлага пакет Performance, включващ окачване Öhlins и спирачки Brembo. На външен вид новият Lightning Strike се отличава малко от бензиновите байкове, като основното отличие е в липсата на ауспухни тръби. Конструкторите твърдят още, че Lightning Strike е с по-добра аеродинамика.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини