5 Април, 2019 10:53 7 768 14

Колко евтин е най-евтиният електрически мотоциклет

  • мотоциклет-
  • електрически-
  • lightning strike-
  • цена
Колко евтин е най-евтиният електрически мотоциклет - 1

Състоя се премиерата на ел. спортен байк Lightning Strike, който е презентиран, като най-евтиният електрически мотоциклет. Двуколесното ще постъпи в продажба от месец юли тази година и ще е доста по-евтин от аналогичните електрически спортни мотоциклети.

Lightning Strike ще се предлага в няколко версии. Базовата ще е с мощност 90 конски сили и ще има максимален въртящ момент 244 Нм. Акумулаторната батерия ще е с капацитет 10 киловат часа и ще е достатъчна за автономен пробег от 169 километра. Цената ще е $12 998.

Колко евтин е най-евтиният електрически мотоциклет

За $16 998 се предлага същия байк , но с батерия с капацитет 15 киловат часа. Тази версия може да измине с едно зареждане разстояние от 240 километра. Топ вариантът ще струва $19 998 и ще се оборудва с електромотор с мощност 120 конски сили. Акумулаторната батерия на този електроциклет ще е с капацитет 20 киловат часа.

Като опция се предлага пакет Performance, включващ окачване Öhlins и спирачки Brembo. На външен вид новият Lightning Strike се отличава малко от бензиновите байкове, като основното отличие е в липсата на ауспухни тръби. Конструкторите твърдят още, че Lightning Strike е с по-добра аеродинамика.

Колко евтин е най-евтиният електрически мотоциклет


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    62 1 Отговор
    По евтин от китайски модел няма да намерите , също така и китайските са най добри , защото всички части са им оригинални.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "боцмана":

    Оригинални китайски ! От всичко което е написано, само акумулаторния пакет е важен ! Неговата цена определя и цената на БАЙКА !!!
  • 3 jap

    10 5 Отговор
    Дизайн откраднат от Хонда.

    Коментиран от #11, #12

  • 4 внпх

    7 5 Отговор
    Интересно тези пробези при какво каране са ги смятали, че то PVC мотор общо взето в реалността не се кара с постоянно темпо. Все си е на ръчка-спирачка, ръчка-спирачка. (И нека лакърдиите за рекуперацията да започнат сега!)
  • 5 гост

    14 1 Отговор
    Подходящ е за пренаселените региони в Азия, но пак си остава екстра за богатите, защото една 600-ца със близки параметри струва 7х.долара и харчи 6л., виж ако го ползваш всеки ден по 100км. то може да ти пести по над 2х.лв годишно спрямо бензинка, но трябва да я караш поне 8г. за да излезеш на 0, което пак е без никакъв резон.
  • 6 Тези се оляха

    10 0 Отговор
    "Цената ще е $12 998.
    За $16 998 се предлага същия байк , но с батерия с капацитет 15 киловат часа."
    Това означава по 800 долара на киловатчас! По тези цени, само батерията на Тесла модел 3 трябва да струва 64000 долара.
  • 7 gvdff

    8 2 Отговор
    Виждам 2 проблема- Колко тежи и как се държи задната гума при пусната газ/ток. Според мен това като нищо ще тежи 240+ кила, което го прави тежък спортен мотор, добре, че има въртящ момент и то брутален. Както знаем, ел колите при пускане на газта активират стот светлини, поради рязкото убиване на скоростта, все едно си на спирачка. При мотор това може да ти коства здравето, ако ти блокира задната гума.
  • 8 2800 долара

    16 0 Отговор
    Има чисто нови електрически мотори (не скутери), китайски, за около 2800 долара. Да, 2800. И отзивите са перфектни като съотношение цена-качество. Пробег 150 км с едно зареждане, идеални за градско и околоградско.
  • 9 Язи

    10 2 Отговор
    Нарочно ли са толкова евтини,за да не мога да си купя? Благодаря,но ще си карам добрия стар мотор!
  • 10 гнида

    6 4 Отговор
    20 киловата по около 22 стотинки са 4,40 лева .... За тази цена ще разкарвам 4 човека със сеат ибиза на газ градско към 50 километра , с климатик , парно и фарове при нужда ...... Колата около 2000 година към 3 хилки ..... А тоз байк направо е рентабилен ! Особено началната цена !
  • 11 Бесния

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "jap":

    По скоро от Ямаха мен
  • 12 Бесния

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "jap":

    По скоро от Ямаха мен
  • 13 Мотораст дразнител

    3 2 Отговор
    Не го ща, не мога да изкормя ауспуха и да пукам тъпанчетата на минувачите
  • 14 много

    0 0 Отговор
    Евтини тези боклуци.