Отидете към основна версия

22 655 33

Еърбег уби британец

  • еърбег-
  • въздушна възглавница-
  • vauxhall-
  • nan3

 

Този трагичен инцидент става през есента на 2010 година, но английската полиция чак сега разгласява информацията. Става дума за смъртта на англичанин на име Роналнд Смит, който загива вследствие от отваряне на въздушна възглавница.
 
Смит става участник в ПТП между шест автомобила. Той управлява Vauxhall (Opel) Insignia и именно поради този факт собствено разледване започва и концернът General Motors. Оказва се, че еърбегът, който се отваря пред водача предпазва Смит от травми.
 
Въздушната възглавница обаче се къса от парче стъкло и от вътрешността и излиза бял прах. Роналд Смит го вдишва, разболява се от бронхопневмония и три седмици по-късно умира в болница.
 
Отварянето на въздушната възглавница става за 30 милисекунди и се предизвиква от химична реакция, в основата на която е веществото NaN3, познато още като натриев азид. След химичната реакция се отделя необходимото количество азот, което изпълва вътрешността на еърбега.
 
Само по себе си веществото NaN3 е токсично за човека, но това е първият случай, когато се стига до смърт вследствие на вдишването му.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини