Отидете към основна версия

25 005 91

Как необичайно топлата зима се отразява на портфейла на собствениците на автомобили

  • зима-
  • автомобили-
  • високи температури

Необичайната зима, характеризираща се с по-високи температури и липса на сняг, драстично промени стандартните алгоритми на поведение не само за прелетните птици, но и на собствениците на автомобили. Как точно?

Въпреки това по-голямата част от собствениците на автомобили миналата есен монтираха, подходящи за студения сезон гуми на своите автомобили. И сега те трябва да се примирят с повишено износване на меките зимни гуми при положителни температури.

Също така си струва да се отбележи, че гореспоменатите пътни реагенти в условия на почти постоянни положителни температури влияят върху метала на каросериите на автомобилите. При отрицателни температури тяхната химическа активност е значително намалена.

Но има и положителни моменти от топлата зима. Първо, вече почти два месеца шофьорите имат възможност да не купуват незамръзваща течност за чистачка. Няма студове, можете да излеете вода от чешмата в резервоара на чистачките или да си карате с лятната - краткосрочното замръзване в това отношение не се отразява толкова зле.

Собствениците на автомобили почти вече не се нуждаят от затопляне на автомобила и почистване от сняг. Това означава икономия на бензин, време и липса на необходимост от закупуване на четки за сняг и т.нар. стъргалки, тъй като последните като цяло всъщност почти не се използват и износват.

И още нещо - дори стар акумулатор при почти нулева температура повече или по-малко се справя със задълженията си. И ако декември беше настъпила нормална зима с дневни температури около -10 ° C - стотици собственици на автомобили щяха да бъдат принудени да купят нови батерии.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 55 гласа.

Свързани новини