Отидете към основна версия

62 202 18

Как да тониранете предните стъкла на колата, без да получавате глоби

  • автомобили-
  • съвети-
  • тониране-
  • стъкла-
  • магнитна щора

Забраната за тониране на предните странични стъкла се превърна в един от болезнените удари за почитателите на тунинга. Много собственици на автомобили още не са се примирили с това, като редовно плащат глоби и отлепват прясно залепеното фолио. Но знаете ли, че има и по-добра техника?

Тонирапето придава на колата по-естетичен и стилен външен вид, позволява ви да се скриете от любопитни очи и не позволява слънцето да затопли интериора до състоянието на нагорещен тиган. Единственият минус е, че е незаконно, що се отнася до предните стъкла. По закон само пътниците на задния ред седалки могат напълно да се насладят на така обичаниите от тунинг специалистите силно тонирани стъкла.

Но наскоро се появи удобна и проста алтернатива, която ви позволява да поддържате комфорт в кабината и да не нарушавате закона. Говорим за т.нар. магнитни щори, които се монтират на арката на вратата по контура и дори ви позволяват да спуснете прозореца. Отвън изглеждат точно като тонирани, а товътре не пречат на гледката, пропускат въздух и ви позволяват да се насладите напълно на личния си живот в собствения си автомобил.

Между другото, подобно подобрение на автомобила значително ще помогне и на оези, които постоянно забравят различни стойностни предмети на открити места в колата - мобилни телефони и джаджи, портфейли и документи. Ако магнитната завеса е монтирана, тогава различаването на случващото се в кабината е почти невъзможно. Такива щори могат да бъдат направени по поръчка от няколко фирми у нас или да бъдат закупени от известния китайски онлайн пазар.

Основното, ако се спрете на втория вариант е да се посочи точно марката и модела на автомобила, да се вземат реалните размери за всеки случай и внимателно да се изчисли всичко по време на първата инсталация. За да се съобразим със закона, джадгите трябва лесно да бъдат премахвани. Единственият недостатък е, че на пръв поглед понякога е невъзможно да се разбере дали прозорците са отворен или затворени.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 38 гласа.

Свързани новини