Отидете към основна версия

7 405 8

Specialized показа електрически велосипед от ново поколение

  • specialized-
  • електрически велосипед

Компанията Specialized произвежда шосейни и планински велосипеди от 70-те години на миналия век, а през 2012-а прави първите си опити да влезе на пазара на електрическите велосипеди. И сега, през май 2020-а, Specialized представи електрическо колело от ново поколение, наречено Turbo Vado SL.

Външно велосипедът почти не се различава от обикновените пътни велосипеди. Turbo Vado SL не може да ви вози, като скутер - трябва да въртите педалите, като от Specialized специално го направиха, така че велосипедът да си остане велосипед. Но благодарение на малката батерия, усилията на водача почти се удвояват.

В този случай електричеството ще помогне на водача само до скорост от 45 км/ч (ако постигнете по-бърза скорост , ще трябва да разчитате само на собствените си сили). От Specialized уверяват, че запасът от малката батерия от 320 Wh е достатъчен за пътуване 80 км (а след това моторът ще спре и човек ще трябва да върти педала без помощта на високите технологии.

А създателите са горди, че този електрическият им велосипад тежи само 15 кг. Тоест, съвсем малко повече от обикновен велосипед. Единственото, което може да ви разстрои, е цената от 3 350 щатски долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.

Свързани новини