Отидете към основна версия

6 586 14

Австрийска доработка на Lada Niva

  • lada-
  • niva-
  • тунинг

Компанията Vagabund Moto, базирана в австрийския рад Грац и специализирана в производство на мотоциклети по поръчка, се захвана с един доста необичаен проект. Става дума за доработка на всъдехода Lada 4x4 или познат още, като Niva.

Австрийците си поставят за цел да превърнат руската класика в идеален автомобил за пътуване. Така въпросната Lada 4x4 е пребоядисана в сиво с акцент върху вратите - те са решени в матово черно.

От всъдехода са премахнати броните, а окачването е модифицирано. Има допълнителен багажник на покрива за експедиционна техника, както и допълнителни осветителни тела.

Освен това колата е обута в гума за сериозен офроуд. Под капака колата остава непроменена. Подобно на стандартната Lada 4x4, експедиционният всъдеход е оборудван с 1.7-литров бензинов двигател с мощност 83 конски сили.

Този мотор работи съвместно с петстепенна механична трансмисия, като момента се предава и на четирите колела. 4х4 системата е с редуктор и централно заключване на диференциала.

От Vagabund Moto заявяват, че ако проектът им се окаже успешен, компанията планира и подобни доработки за по-сериозни автомобилни марки. По-конкретно се разглежда възможността за модифициране на Land Rover Defender и Toyota Land Cruiser.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини