Отидете към основна версия

4 563 19

Челни сблъсъци: Нови срещу употребявани автомобили (ВИДЕО)

  • краш тест-
  • катастрофа-
  • нови автомобили-
  • употребявани автомобили-
  • безопасност

Няколко нагледни примера за това, какво се случва при сблъсък между нови и вече употребявани коли

Първите макети за автомобили са създадени през 15 век от Леонардо да Винчи, и оттогава състоянието на глобалната автомобилна индустрия започва да се развива. Сега обаче ще обърнем внимание на съвременната еволюция на функциите за безопасност в автомобилите, която играе съществена роля за намаляване на някога огромния брой наранявания и щети в резултат на автомобилни катастрофи.

Производителите на автомобили изминаха дълъг път през историята на автомобилната безопасност, за да достигнат до сегашните световни стандарти за безопасност. За съжаление, с напредване на възрастта на превозното средство, играят редица фактори, които намаляват безопасността на автомобилите. Според статистиката шофьорът е с 10 пъти по-голяма вероятност да получи смъртоносни наранявания при сблъсък, докато управлява превозно средство на 30-годишна възраст срещу 3-годишна кола, например.

Автоиндустрията непрекъснато работи за подобряване на безопасността на съществуващите механизми, както и за разработване и тестване на нови идеи за по-безопасни превозни средства. Макар че оптимално безопасният автомобил е все още доста далеч, производителите на автомобили постигнаха значителен напредък в подобряването на цялостната сигурност и защита, която осигурява структурата на автомобилите.

През последните 3 десетилетия фаталните произшествия в САЩ са намалели с над 1/5, което е значително намаление, демонстриращо огромен напредък по отношение на характеристиките за безопасност в автомобилите. Необходимостта от революция в автомобилната безопасност не беше напълно осъзната до 50-те години на миналия век, когато бяха разработени първите въздушни възглавници. Ето и няколко нагледни примера за това, какво се случва при сблъсък между нови и вече употребявани коли, с каквито изобилстват нашите пътища.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Как точно помага предпазният колан

    Дори колата да има въздушни възглавници, все пак е важно да да закопчаете предпазния колан. Ако това не бъде направено, еърбеговете могат да не се отв ...
    27.07.2021
    5 061
    18