Отидете към основна версия

9 152 14

Външен волан за най-бързата серийна кола в света

  • koenigsegg-
  • jesko-
  • absolut-
  • волан

Новото устройство би било полезно и за други предпремиерни модели

Необичайно устройство, а именно подвижен външен волан, беше забелязан на новия хиперкар Koenigsegg Jesko Absolut, когато той беше изваден покрит от транспортно ремарке.

В момента превозното средство обикаля Европа, а видеото е заснето в Пуерто Банус, пристанище в района на Нуева Андалусия, югозападно от Марбея, Испания. Този автомобил е интересен с това, че теоретично е способен да развива скорост от 531 километра в час.

В същото време към днешна дата официалният световен рекорд за скорост на сериен автомобил е 490.484 км/ч и принадлежи на хиперкарата Bugatti Chiron Super Sport.

През годините Koenigsegg е изобретил и патентовал много много интересни технически решения, включително жироскопичен скоростомер на волана. Сега, очевидно, към интересните инженерни решения е добавен и този външен волан.

Той по някакъв начин е прикрепен към кормилната система на автомобила, но е поставен зад задната броня. За да бъдем честни, това е първият път, когато виждаме такова нещо, но решението е просто блестящо и може да бъде полезно за много предпремиерни автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.

Свързани новини