Отидете към основна версия

5 262 23

Електрическият мотоциклет на Путин

  • мотоциклет-
  • aurus

Дизайнът на бъдещия мотоциклет вече е патентован в Русия

Любопитното е, че като патентодател е посочен от НАМИ, въпреки че концернът "Калашников" се занимава със създаването на електрическия мотоциклет. На обтекателя може да се види логото на Aurus, което потвърждава предположението, че мотоциклетът ще бъде част от гамата на тази конкретна марка.

По предварителни данни производството на електрическия мотоциклет ще започне през 2022 година и ще бъде в продажба до 2023-а. За модела е известно следното: масата му ще бъде около половин тон, а на дължина ще достигне три метра. Мотоциклетът може да ускори от 0 до 100 километра в час за 3.5 секунди.

Максималната скорост ще бъде 250 километра в час. Съдейки по патентните изображения, електрическият мотоциклет ще получи предно стъкло, чиято височина може да се регулира, тесни правоъгълни огледала и набор от странични багажници. Пробегът с едно зареждане все още не е обявен. 

Очаква се мотоциклетът да бъде разработен, за да служи като ескорт на високопоставени лица и висши държавни служители. Освен автомобилите и бъдещия мотоциклет, Aurus развива и други направления. Например през 2019 г. беше представен хеликоптерът Ansat, изпълнен от Aurus, с кабина с висок комфорт в стила на марката.

В допълнение, през същата година Aurus регистрира търговската марка Aurus Design, която може да се използва за производство на яхти, влакове, лодки, кораби, както и бижута, канцеларски материали, съдове за хранене, играчки дрехи и др.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.

Свързани новини