Отидете към основна версия

10 500 32

Мъск обяви война на пиратския ъпгрейд на "тѐслите"

  • tesla-
  • хак-
  • разкодиране-
  • ъпгрейд

Базовите параметри на всяка Tesla могат да бъдат подобрени съществено с инсталирането на ъпгрейди на фирмения софтуер, но това не е никак евтино. Ето защо немалко собственици на електромобили на компанията, които не се боят да рискуват, използват фърмуер на странични разработчици, за да разблокират желаните функции.

Надграждането на фирмения софтуер на Tesla Model 3, което повишава мощността с 50 к.с. и намалява времето за ускорение от 0 до 97 км/ч за 3.8 сек. струва $2 000 (€1 692). На пазара обаче се предлагат неофициални ъпгрейди като Ingenext, които осигуряват аналогични промени за значително по-малко пари.

В Tesla, естествено, не са във възторг от ситуацията и вече предприемат мерки срещу използването на страничен софтуер за пиратски ъпгрейди. Новата версия на фърмуера на производителя 2020.32.1 засича инсталация на модове от трети страни и на екрана излиза предупреждение, че е "открита несъвместима модификация на возилото", което остава дори по време на движение.

За да се отърве от съобщението, собственикът трябва да възстанови основната версия на фърмуера или да закупи официалната актуализация за S2 000. От Ingenext обаче вече обявиха, че "проблемът" ще бъде решен в рамките на две седмици и модът им ще заработи безпрепятствено.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.

Свързани новини

  • Руски хакери опитали да нападнат Tesla

    Илон Мъск обяви, че руски хакер е планирал нападение срещу негово предприятие, съобщи РИА Новости. Става въпрос за предприятие за производство на е ...
    28.08.2020
    3 138
    37