Last news in Fakti

28 Август, 2020 22:02 3 133 37

Руски хакери опитали да нападнат Tesla

  • илон мъск-
  • tesla-
  • хакери

Илон Мъск потвърди опита

Руски хакери опитали да нападнат Tesla - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Илон Мъск обяви, че руски хакер е планирал нападение срещу негово предприятие, съобщи РИА Новости.

Става въпрос за предприятие за производство на електронни автомобили в Невада. Той визира Егор Крючуков.

Руският гражданин по-рано беше задържан. Смята се, че той и негови партньори са се опитали да подкупят служители на неназована компания в Невада.

Трябвало е да се пусне вирусен софтуер в компютрите на компанията. Впоследствие компанията е трябвало да плати за запазване на информацията.

Американски медии обявиха, че става въпрос за завод на Tesla, като планът е бил спрян от ФБР. Мъск заяви, че е благодарен за бързата реакция и осигурената подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    11 18 Отговор
    Не може да спре гората да се разлиства !

    Коментиран от #8

  • 2 минчо

    29 19 Отговор
    оффф Аре стига с глупости тая американска параноя е смешна вече.Ако не са руснаците ще са Извънземните .😂😂😂😂А Мъск да каже от кяде взе ракетите с който лети до космоса?
  • 3 За Русия с любов

    16 29 Отговор
    Салтиков-Шчедрин пише: „Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат, какво днес се случва в Русия, аз ще отговоря: пият и крадат...” ...Михаил Булгаков: „Не сме народ, а скотове, наглеци, дива орда от душегубци и злодеи”....Максим Горки: „Най-важният знак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост." ....Сергей Аксаков: „Ах, как е тежко да се живее в Русия, в този смърдящ център на физически и морален разврат, на подлост, лъжи и злодейства” .....Тургенев: „Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят”

    Коментиран от #34, #35

  • 4 ФФФФОСТАТА

    17 7 Отговор
    на индианеца с количките на батерии!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ха ха ха ха

    26 12 Отговор
    Дрън ,дрън...тия яко ги тресе параноята.А и как така ...според демократите в САЩ де,руски хакери са помогнали на Тръмп при изборите за президент ,и всичките тези служби в САЩ са проспали това,но видите ли ,сега ФБР осуетило опита на руските хакери за един завод само.
  • 7 Серьожа

    17 23 Отговор
    Мурзилите тръгнаха по пътя на жълтурите, да крадат технологии, но са доста по прости горките

    Коментиран от #37

  • 8 обективен

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "омъскаряване":

    Не може да те спре да пишеш глупости.
  • 9 пройчо

    7 5 Отговор
    и тоз е една,мента.само в сънищата му,мъск-мента
  • 10 Хахах

    9 17 Отговор
    Стара Руска поговорка. Като не можем да постигнем нещо- нека повредим и чуждото ( в отчаян опит да не си личи колко сме зле и не можем да стигнем америка). И за това беше спряно Булгар-Рено. Когато фактите говорят и русоробите мълчат

    Коментиран от #12

  • 11 мъск ара

    8 6 Отговор
    ментъраджия,избили сто милион индианци,не въй срам,плужеци,измисли ли тва,измисли ли онова,чудят се кви пкости да правят
  • 12 КОНТРАТА

    14 8 Отговор

    До коментар #10 от "Хахах":

    Обора наистина е недостижим 26 трилиона борочве VS. 300 милиарда на Руската Федерация! Ти ше си купиш Тесла ама не тая година ама иначе им сваляй шапка нали си придворен от Балканите!

    Коментиран от #20

  • 13 ариведерчи

    4 2 Отговор
    къв знак прави,мараба,салам, алей-кум,салам
  • 14 Гошо

    13 6 Отговор
    То сега е модерно да те нападат руски хакери Не трябва тия от "Тесла "да изостават , че току виж от борсата си помислили че за нищо не стават щом руснаците не се интересуват от тях
  • 15 хахахаха

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Умен по цялата глава":

    много добре ги описа тия еврейо-американци браво

    Коментиран от #19

  • 16 Eeee

    7 1 Отговор
    Дръпнете му шалтера и готово.😂
  • 17 Психиатъра

    10 3 Отговор
    Никога не съм разбирал слугинския манталитет те ти точат държава от към земни богатства изнудва разни крадливи да купуват фърчила на 5торна цена и ти вътрят държавата с 3 милиарда, а слугите ги величаят слугински манталитет какво да се прави! Сигурно е от турската робия 500 години наследен ген да си все слуга!

    Коментиран от #22

  • 18 Кастро

    11 5 Отговор
    никога няма да харесвам и защитавам,държ.избила инди. и хвърл.атом в Япония срещу мирни граждани.Държава на убийци
  • 19 Умен по цялата глава

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "хахахаха":

    Благодаря.Ами и те са същите.Интереса не признава Морал и Братски Народи.Кой политик у нас постави Интереса на Държавата и Народа над своя или над Партията си...Къде е този Патриот....Къде е...
  • 20 Хахах

    8 12 Отговор

    До коментар #12 от "КОНТРАТА":

    Хахахахаха ти от къде знаеш каква кола карам. И каква ще си купя тая година или другата хахахахахах. Борчовете на америка са най-сигурното нещо което -каквото и да направят света няма да ги оставят да фалират. Ама за промития ти мозък е много- никога няма да го разбере. Попитай някой финансист ако на мен ми нямаш доверие. Не го одобрявам защото не съм американец. Но с тоя дълг са хванали цял свят за топките ,докато света си мисли че ги държи тях. Панимаеш или пак Русия е велика с икономика колкото на щата Тексас. И не забравяй че това на което пишеш е с микро чипове измислени от американците, компютри измислени от американците, и интернет пак от американците. Да сравняваш америка и русия по научни открития е като да сравняваш по население македония и Китай. Живееш в илюзия

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хахах

    10 8 Отговор

    До коментар #17 от "Психиатъра":

    По-скорошното робство Руското ни върна 200 години на зад -технологично и умствено. Това от Турското го бяхме наваксали преди Втората Световна, ама руснака където стъпи е мизерия по-трудно поправима. Няма държава била близо до Русия да не затънала в мизерия
  • 23 Комуниста

    10 9 Отговор
    Защо чакате руските трактори да дойдат 1945 г краварите защо не ви подариха преди 1945 г, а в България чакаха подаръците трактори от СССР? В Русия когато са орали с трактори тук са ползвали волски впрягове и точно дружбата с Германия върна Княжество България в 15 век заради бордовете от ПСВ!

    Коментиран от #32

  • 24 Хахах

    7 10 Отговор

    До коментар #21 от "КОНТРАТА":

    Тексас иска да се отдели ??? Ти май прекаляваш с руските медий . Бая ти бяга реалността. Я кажи как долара не струва нищо , щото аз от както съм се родил го слушам това. На всички руски милиардери парите им се гледат в долари . А на един американски богаташ не знаем парите в рубли .кажи за долара да се посмеем всички е нета

    Коментиран от #25

  • 25 КОНТРАТА

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "Хахах":

    Бяха в $ докато не гинобърнаха в € и китайците и руснаците сежотъваха отдавна от кухия $!!! Я кажи освен чипчета твоите господари какво друго произвеждат щото чипчета и корейците, китайците,японците също произвеждат? Колко атомни реактора продадоха последните 15 г?

    Коментиран от #27

  • 26 Гост

    6 5 Отговор
    Значи се смята, че руски хакери са се опитвали да подкупят служител на някаква си компания. Няма нито записи на разговора, нито видео снимки. Задържаният руснак е носел фланелка с надпис,, Аз съм руски хакер"Нещо съвсем изпростряха с приказките за руски хакери. На където и да се обърне човек в днешния побъркан свят, все на руски хакери попада или на руски отровители.
  • 27 Хахах

    5 6 Отговор

    До коментар #25 от "КОНТРАТА":

    Вече си смешен опитвайки се да си оригинален. За всеки един произведен чип се плаща . Има нещо наречено патент. Ти имашнли 6- клас. А пп отношение на свободата и господарството аз определено съмнсвободен. Ти ми мязаш на промито мозъче, което всячески се опитва да защити тези без опорки. Русоробите са най-голями Национални предатели готови да предадат България по сигнал от Москва. А що се отнася до моето отношение към САЩ съм написал, че не одобрявам това което правят с дълга ама няманкой да чете. Не всеки който има трезво мислене по научния напредък на САЩ е техен фен . Бъркаш се със себеси - има хора с достойнство;-) ....и микро чипове се произвеждат у в Русия за следващия път като пишеш щуротии

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Максим

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "Хахах":

    Мисля, че е време САЩ да се заинтересува какво ти одобряваш по отношение на дълга им. Толкова много пищат американците за намеса на руски хакери във всяка една област от живота им, че адекватни човек едва успява да не се засмее.

    Коментиран от #30

  • 30 Хахах

    0 3 Отговор

    До коментар #29 от "Максим":

    Много им е важно мноето мнение :-). Идеята беше съвсем друга ....ама карай. :-)
  • 31 В.В.П.

    3 3 Отговор
    И ЕЛОН ПОЧНАХА...ПОТРЕСЕН СЪМ..
  • 32 Ннн

    8 9 Отговор

    До коментар #23 от "Комуниста":

    Мина времето на завзетата с кръв власт от неграмотници изопачили дори идеята за комунизъм. Вече никой не може да бъде осъден за антисъветизъм, но пораженията върху България от руската алчност, пропаганда и идиотизъм остават. България е била с 5 самолетни фабрики преди тук да нахлуят азиатските орди! Въпреки световната война българските учители са били по-високо платени от офицерите, и това е била инвестицията в бъдещето ограбено от москва заедно с държавния архив и златото!

    Коментиран от #33

  • 33 веселяк

    8 3 Отговор

    До коментар #32 от "Ннн":

    Аха, пет самолетни, три ракетни и две за летящи чинии!
  • 34 Манги

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "За Русия с любов":

    Стига с тоз копи пейст бе! Измисли нещо ново и оригинално. Не знам руснаците какви са, но да говорим за българите. И да започнем с теб.

    Коментиран от #36

  • 35 По точно

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "За Русия с любов":

    Не бих ги описал...поздравления
  • 36 Като

    0 2 Отговор

    До коментар #34 от "Манги":

    Не ги знаеш няма да се "обаждаш"...
  • 37 Този път е

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Серьожа":

    Отдавна отъпкан, ти кога си чувал за руска технология? Освен самагон и водка..