Отидете към основна версия

16 554 26

Най-лесният начин да забравите завинаги за оксидацията на клемите на акумулатора

  • съвети-
  • акумулатор-
  • клеми

Оксидите по клемите на акумулатора се появяват по различни причини, но най-честата е повредата на батерията. Електролитът стига до клемите и незабавно предизвиква силен растеж на отлаганията.

Безполезно е да лепите и поправяте кутията на батерията, всеки пластир веднага ще се откъсне, но можете да направите нещо по-умно. Всички необходими материали за целта се намират много лесно.

И така, да започнем с подготовката: имате нужда от ножица, остър нож, половин чаша моторно масло и две парчета филц, който вероятно е скрит у дома, за да го лепите под краката на вечно скърцащите столове.

След като сте събрали всички съставки, можете да започнете работа. Почиствате вече образувалите се оксиди. Металът трябва да блести. Освен това е важно да имате предвид и двата елемента на веригата - клемите също трябва да бъдат почистени.

След това изрязвате пръстени от филца, напоявате филцовата подложка в моторното масло, можете просто да я спуснете в чаша и да изчакате, оставяйки материала да попие, и внимателно, без пръски, я поставяте в основите на "плюса и минуса" и затягате клемите на на цилиндричните полюси (+ и –). Това е цялата философия.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.

Свързани новини