Отидете към основна версия

3 837 6

Как да превърнем лесно екрана на компютъра в сензорен (ВИДЕО)

  • pc-
  • сензорен екран-
  • компютър

Иновацията е подходяща за стандартни монитори с размери от 10 "до 27"

Проектът се нарича BLUEVER Hello X2 и в момента набира средства на краудфъндинг платформата Indiegogo. Идеята му е да позволи на потребителите на настолни компютри и лаптопи да трансформират почти всеки монитор в интерактивен тъчпад.

Иновацията е подходяща за стандартни монитори с размери от 10 "до 27". Устройството работи както за компютри с Windows, така и за такива с операционна система macOS.

Hello X2 се монтира в горния десен ъгъл на екрана и използва вградена камера и инфрачервени светлини, за да заснеме всяко движение на пръстите на потребителя по екрана. Получената информация се трансформира в движение на курсора на мишката с висока точност и без забавяне.

Hello X2 е с доста компактни размери - 86x86x100 мм и с тегло 98 грама и се характеризира с бърза и лесна подготовка за работа (калибрирането отнема около 1 минута).

Иновацията се явява бързо и евтино разширяване на възможностите при работа с компютри. Hello X2 се свързва с компютър чрез USB кабел. Цената към момента на платформата Indiegogo е $79 за комплект.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини