Отидете към основна версия

34 060 105

Няма връщане назад: Собствениците на електромобили не искат да чуват повече за коли с ДВГ

  • електромобили-
  • цени-
  • проучване

Електрическите превозни средства ще струват колкото конвенционалните автомобили с двигатели с вътрешно горене до 2024 г.

Според скорошно проучване във Великобритания по-малко от 1% от собствениците на електрически коли съжаляват за покупката си и искат отново да преминат към бензинов или дизелов автомобил. Най-доволни са собствениците на моделите VW ID.3, Tesla Model 3 и Kia e-Niro.

Резултатите от проучването на базираните в Обединеното кралство шофьори на електрически автомобили потвърждават фундаментална промяна в отношението на потребителите към екологични превозни средства. Изследването е проведено през ноември миналата година от сдружението Electrek и анализатори от Zap-Map, компания, която помага на собствениците на електромобили да намерят удобни станции за зареждане.

От 2000 анкетирани собственици на електромобили 91% отговарят с „не, благодаря“ на въпроса дали биха искали да заменят електрическите си автомобили с бензинови или дизелови. По-малко от 1% дават положителен отговор. Останалите 8% не са сигурни. Любопитното е, че изцяло електрическите модели получават по-положителни отзиви от хибридите.

По-голямата част от анкетираните - 73% - са купили електрическа кола за първи път, а 52% от тях са закупили електромобил през последната година. Още нещо любопитно е, че удоволствието от шофирането е значително по-високо за собствениците на електрически превозни средства - 91 точки от 100 - при 72 точки за собствениците на бензинови и дизелови превозни средства.

Електрическите превозни средства ще струват колкото конвенционалните автомобили с двигатели с вътрешно горене до 2024 г., според ново изследване на UBS, което значително ще ускори глобалния преход от превозни средства с изкопаеми горива към електрически превозни средства. Причината е спадът в цените на батериите.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 55 гласа.

Свързани новини